Zadnji septembrski dan otvorili obnovljeno atletsko stezo v Radečah

Nazaj

Radeče, 02.10.2023

Prvotno načrtovano otvoritev prenovljene atletske steze na dan slovenskega športa smo morali žal zaradi dežja prestaviti. V soboto, 30. septembra, je bilo vreme kot naročeno za slovesen dogodek na prostem. Program ob otvoritvi so kot del projektne naloge »Športna doživetja bogatijo mladinski turizem« pripravili učenci in mentorji OŠ Marjana Nemca Radeče, z gosti Pihalnim orkestrom radeških papirničarjev. K sodelovanju so povabili tudi lokalne gostince, ki so na dogodku poskrbeli za prigrizke, izkupiček prispevkov pa je bil namenjen šolskemu skladu. Na ta način so v projektni nalogi s podnaslovom Športna olimpijada, avtorice povezale šport, turizem, trženje, dobrodelnost in kulinariko. Na 37. državnem festivalu v Velenju so prejele srebrno priznanje za svoje delo.

K projektu obnove atletskega stadiona je Občina Radeče v sodelovanju z lokalnim atletskim klubom in Atletsko zvezo Slovenije pristopila že v pomladnih mesecih lanskega leta, v času poletja pa je bil opravljen javni razpis za izbiro izvajalca del. S pričetkom jeseni je podjetje Smer d.o.o. pod nadzorom podjetja Inženiring vaba tako pričelo s prvimi deli. V slabem letu dni, kolikor so dela ob številnih vremenskih neprijetnostih trajala, je izvajalec v sodelovanju s podizvajalci utrdil in preplastil obstoječo atletsko stezo in ostale atletske površine z novo sintetično prevleko, urejeno je bilo odvodnjavanje, popravljeni nekateri radiusi in nakloni, podaljšan iztek za šprinte, urejeno metališče za kroglo, z zamenjavo svetilk je bila racionalizirana in izboljšana osvetljava objekta, saniran pa je bil tudi manjši del nogometnega igrišča. S tem so bili v okviru tega projekta vsaj delno izboljšani tudi pogoji za izvajanje nogometnih aktivnosti.

Skupna vrednost investicije znaša dobrih 380.000 € z DDV, projekt pa je bil sofinanciran s strani Fundacije za šport v višini 55.157 €. Skladno z dogovorom med Občino Radeče in dobitnikom na lotu v letu 2020 pa so bila za izvedbo projekta uporabljena oz. porabljena tudi sredstva iz naslova davka na dobitke od iger na srečo v višini dobrih 257.000 €.

Otvoritev je bila športno naravnana. Že sam prerez traku je potekal na malce drugačen način. Škarje v varnem tulcu so v štafetnem teku učenke in učenci prinesli do ciljne črte, kjer so trak prerezali župan Tomaž Režun, uspešen atlet Matija Rizmal, predstavnik šole Nik Žunec in domačin Franci Šuligoj. Vsi prisotni so bili v zaključku povabljeni na tek ali sprehod po atletski stezi.

logo fso 728x90

Preskoči na osrednjo vsebino