Sofinanciranje sterilizacije lastniških mačk v občini Radeče!

Nazaj

V skladu z Zakonom o zaščiti živali je občina dolžna zagotoviti sredstva za delovanje zavetišča za živali oziroma je dolžna poskrbeti za zapuščene živali.

Občina Radeče je skupaj s poslovnima enotama, Veterinarske postaje Laško in Veterinarske postaje Sevnica, sprejela preventivni ukrep sterilizacije mačk. Poseg je zelo pomemben za omejevanje nekontroliranega razmnoževanja nezaželenih mačjih mladičev, zmanjšanja števila zapuščenih živali in možnost okužb prenosljivih bolezni.

Sterilizacije mačk bodo potekale do porabe proračunskih sredstev v poslovnih enotah Veterinarske postaje Laško in Veterinarske postaje Sevnica v Radečah. Cena sterilizacije za lastnika živali znaša 30,00 EUR/žival, Občina Radeče subvencionira 20,00 EUR/žival, preostalo razliko do polne cene pa subvencionirata Veterinarska postaja Laško oziroma Veterinarska postaja Sevnica.

Subvencija je namenjena občanom Občine Radeče. Tisti, ki se odločijo za sterilizacijo mačke po subvencionirani ceni, se za poseg lahko naročijo na:

  • Veterinarski postaji Laško, PE Radeče (tel. št. 03/734-16-16 ali 03 734 16 18)
  • Veterinarski postaji Sevnica, PE Radeče (tel. št. 041/644-782)

Več informacij o posegu sterilizacije mačk si lahko preberete na naslednjih povezavah: http://www.veterina-lasko.com ali http://www.veterina-sevnica.si

 

 

 

Preskoči na osrednjo vsebino