WiFi4EU tudi na območju občine Radeče

Nazaj

Na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih je Občina Radeče v maju letošnjega leta zaključila projekt Wifi4EU, za katerega je s strani Evropske unije prejela bon v višini 15.000 €. V okviru projekta je Občina Radeče zagotovila brezplačen dostop do interneta na 10 različnih lokacijah, katere pokriva 6 zunanjih in 7 notranjih točk:

  • občinska zgradba (zunanja in notranja točka),

  • Zdravstveni dom Radeče (2 notranji točki),

  • Športna dvorana Radeče (2 notranji točki),

  • tenis hišica (zunanja točka),

  • Dom PORT (notranja točka),

  • pomoli TRC Savus (zunanja točka),

  • Rekreacijski park Savus (zunanja točka),

  • Bazen Njivice (zunanja točka),

  • Stara šola na Jagnjenici (notranja točka),

  • Hiša na Magolnik (zunanja točka).

 

Prek EU bona je Občina Radeče financirala stroške nakupa in namestitve opreme (javne točke dostopa do interneta), medtem ko bo stroške povezljivosti (internetna naročnina) in vzdrževanje opreme za brezplačno in visokokakovostno brezžično internetno povezljivost skladno s podpisanim sporazumom najmanj tri leta financirala občina sama.

Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja. Možnost brezplačnega visoko hitrostnega širokopasovnega internetnega dostopa preko brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU lahko koristijo vsi občani in obiskovalci naše občine.

Za registracijo na omrežje WiFi4EU geslo ni potrebno. Uporaba brezplačnega omrežja je preprosta in časovno neomejena, uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere omrežje »WiFi4EU«, nakar se odpre spletni obrazec z emblemom WiFi4EU, kjer uporabnik izbere možnost »Vstopite«. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta. Ob prvi povezavi bomo tako sprejeli signal WiFi4EU, naša naprava pa se bo nato avtomatsko povezovala z omrežjem WiFi4EU na vseh ostalih dostopnih točkah v naši občini, pa tudi na vseh do sedaj že postavljenih dostopnih točkah v mestih in občinah po vsej Evropi.

Občina Radeče je namreč z dostopnimi točkami WiFi4EU postala ena od 7.315 članic širše mreže WiFi4EU, aktivne v 30 evropskih državah.

Namestitev opreme in omrežja v Občini Radeče je izvedlo podjetje Callidus Group d.o.o.

Pobuda WiFi4EU se financira s finančno podporo Evropske unije.

Več informacij je moč najti na glavni strani spletišča WiFi4EU (https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/policies/wifi4eu-free-wi-fi-europeans?lang=en)

Vabljeni k povezavi na novo omrežje!

Preskoči na osrednjo vsebino