Vstopna točka COVID v ZD Radeče

Nazaj

Spoštovani prebivalci občine Radeče!

ZD Radeče je z dnem, 25. 01. 2021 postal vstopna točka COVID za prebivalce občine Radeče. Točka deluje od ponedeljka do petka. V COVID vstopno točko vas napoti izbrani osebni zdravnik. Nenaročenih obravnav ne izvajamo.

Ob sobotah, nedeljah, praznikih in ponoči so nujni bolniki  (tudi bolniki s sumom na COVID) še vedno obravnavani v sklopu obstoječih rednih dežurnih ambulant.

V primeru znakov okužbe s koronavirusom (kašelj, vročina, oteženo dihanje…) pokličite vašega osebnega ali njegovega nadomestnega zdravnika v zdravstveni dom, ki bo na osnovi kliničnih podatkov odločil, ali bolnik izpolnjuje kriterije za odvzem brisa, ali morda potrebuje pregled. Zdravnik bolnika naroči (datum, ura) za odvzem brisa ali pregled.

 

Zaradi varnostnih ukrepov pri zajezitvi Covid-19, je še vedno pred vstopom v ZD organizirana triaža bolnikov. Vsem, ki vstopijo v ZD se izmeri telesna temperatura, potrebno je izpolniti vprašalnik o simptomih obolenja Covid-19. Zaželeno je, da imate, preden pridete na obravnavo v ZD, izpolnjen vprašalnik. Vprašalnik najdete na spletni strani ZD Radeče. Priporočamo Vam, da se na pregled naročite preko telefona, ali e-mail naslova.

Preskoči na osrednjo vsebino