Volitve v organe Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS)

Nazaj

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije obvešča, da bodo šeste volitve v organe Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS), ki so bile  sprva načrtovane za mesec maj letošnjega leta in zaradi razglašene epidemije  COVID-19 niso bile izvedene, potekale v jesenskem času.

Volitve v organe  KGZS potekajo v dveh volilnih skupinah (v skupini fizičnih oseb in v skupini pravnih oseb) in sicer v trinajstih volilnih enotah, ki so hkrati tudi območne enote KGZS (Nova Gorica, Koper, Kranj, Ljubljana, Kočevje, Postojna, Novo mesto, Brežice, Celje, Ptuj, Maribor, Slovenj Gradec in Murska Sobota).

Glasovanje  v prvi volilni skupini – fizične osebe poteka po sistemu volitev  v Državni zbor RS, kar pomeni, da bodo člani KGZS z volilno pravico  v nedeljo 4. oktobra 2020 od 7. do 19. ure lahko oddali svoj glas na približno 260 voliščih po vsej Sloveniji.

V skupini pravnih oseb se voli po t.i. elektronskem sistemu in vsaka članica KGZS – pravna oseba lahko določi svojega predstavnika, ki bo v njenem imenu v petek 30. oktobra 2020 oddal svoj glas na enem od trinajstih volišč.

Podrobnejša  pojasnila najdete na spletni strani www.kgzs.si.

 

Preskoči na osrednjo vsebino