Štab CZ Občine Radeče: poziv občankam in občanom

Nazaj

Spoštovane in spoštovani,

v luči zaskrbljujoče rasti števila okužb z virusom Sars-Cov-2 tudi na območju naše občine Štab Civilne zaščite Občine Radeče vse občanke in občane poziva k odgovornemu ravnanjustrogo se izogibajte vsem nepotrebnim stikom in potem, dosledno uporabljajte zaščitno opremo, upoštevajte priporočene razdalje in premišljeno uporabljajte razkuževalna sredstva.

Zajezitev širjenja virusa je edina pot k postopnemu vračanju v življenja, kakršna smo do lani poznali, zato storimo vse, kar je v naši moči, da do tega pride čim prej.

Grafični prikaz: Gibanje števila potrjenih okužb z virusom Sars-CoV-2 na območju Občine Radeče v minulih osmih tednih.

Ob odgovornosti do sebe in svojih najbližjih spremljajte tudi svojo okolico, saj se ljudje s trenutno situacijo spopadamo različno, včasih pa ljudem v stiski pomaga že lepa beseda. Vse občanke in občani lahko v dogovoru s KTRC Radeče še vedno koristijo tudi možnost naročanja dostave nujnih živil in zdravil na dom (03/56-87-940).

Zdravstveni dom Radeče bo tudi v prihodnje izvajal hitre in PCR teste, za hitre teste vnaprejšnja prijava ni potrebna, s seboj imejte zgolj osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Za PCR teste pa je potrebna napotitev osebnega zdravnika. Urnike izvajanja testiranj preverite na spletni strani ZD Radeče.

Zdravstveni dom Radeče še vedno zbira tudi prijave kandidatov za cepljenje proti virusu Sars-CoV-2. Prijave občank in občanov se zbirajo vsak dan med 8. in 13. uro na telefonski številki 064/259-622, za uspešno prijavo boste poleg imena morali navesti tudi datum rojstva in vašo telefonsko številko.

Ostanite zdravi!

mag. Matjaž Šušteršič

poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Radeče

Preskoči na osrednjo vsebino