Sprememba začasnega prometnega režima na cesti G1-5/0331 Zidani Most-Radeče, zaradi rekonstrukcije

Nazaj

V sklopu rekonstrukcije glavne ceste dolžine 1.230 metrov je predvidena širitev glavne ceste proti Savi.  Glede na to, da rekonstrukcija poteka v zahtevnih pogojih gradnje, saj je obstoječa cesta umeščena med reko Savo in železniško progo, je za varno in kvalitetno izvedbo del potrebna zapora ceste, kot je navedeno spodaj.

Dne  08.11.2020 bo vzpostavljena delna zapora za 4. fazo, ki bo predvidoma trajala do 27.02. 2021.

 Promet bo, od km 0,840 do km 1,660 v dolžini 800 metrov, urejen izmenično enosmerno s pomočjo prometno odvisnih semaforjev.

Zaradi boljše pretočnosti se bo po potrebi v konicah promet urejal z ročnim usmerjanjem prometa.

Glede na dolžino zapore, vse voznike prosimo, da se držijo pravil v cestnem prometu. Pri morebitni vožnji v rdečo luč vmesni čas na semaforju vozilom ne omogoča, da pravočasno zapustijo območje zapore. Posledično pride do srečevanja vozil znotraj zapore. Na ta način prihaja do dodatnih zastojev in celo do blokiranja prometa.

 Vse uporabnike prosimo, da spremljajo informacije o stanju na cestah, ki so na voljo v okviru Prometno informacijskega centra za državne ceste (www.promet.si, telefon 1970). Izvajalec bo vse načrtovane spremembe prometnega režima sporočal v Prometno informacijski center za državne ceste, kjer se 24 ur na dan spremlja in objavlja tudi informacije o stanju na cestah, ki jih posredujejo Policija, vzdrževalci in drugi, zato so na tem mestu vedno na voljo zadnje razpoložljive informacije o stanju na cestah in prometu.

 Vsem uporabnikom se zahvaljujemo za razumevanje in strpnost.

Lep pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Ministrstva za infrastrukturo

SZJ Zidani Most – Radece_06.11.2020

Preskoči na osrednjo vsebino