Sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk v Občini Radeče

Nazaj

 

V skladu z Zakonom o zaščiti živali je občina dolžna zagotoviti sredstva za delovanje zavetišča za živali oziroma je dolžna poskrbeti za zapuščene živali.

Občina Radeče je skupaj s poslovnima enotama Veterinarske postaje Laško in Veterinarske postaje Sevnica sprejela preventivni ukrep sterilizacije mačk in kastracije mačkonov. Posega sta zelo pomembna za omejevanje nekontroliranega razmnoževanja nezaželenih mačjih mladičev, zmanjšanja števila zapuščenih živali in možnost okužb prenosljivih bolezni.

Sterilizacije in kastracije mačk bodo potekale do porabe proračunskih sredstev v poslovnih enotah Veterinarske postaje Laško d.o.o. in Veterinarske postaje Sevnica d.o.o. v Radečah. Cena sterilizacije za lastnika živali znaša 33,00 EUR/žival, cena kastracije za lastnika živali znaša 28,00 EUR/žival, Občina Radeče subvencionira 22,00 EUR/žival, preostalo razliko do polne cene pa subvencionirata Veterinarska postaja Laško oziroma Veterinarska postaja Sevnica.

Subvencija je namenjena občanom Občine Radeče. Tisti, ki se odločijo za sterilizacijo mačke ali kastracijo mačka po subvencionirani ceni, se za poseg lahko naročijo na:

  • Veterinarski postaji Laško, PE Radeče (tel. št. 03/734-16-16 ali 03/734-16-18)
  • Veterinarski postaji Sevnica, PE Radeče (tel. št. 041/644-782)

Več o posegu sterilizacije mačk si lahko preberete na naslednjih povezavah: http://www.veterina-lasko.com ali http://www.veterina-sevnica.si

 

Preskoči na osrednjo vsebino