Postopno odpiranje ambulant v ZD Radeče

Nazaj

12. 3. 2020 smo zaradi razglašene epidemije COVID-19 začasno ustavili delo z osebno prisotnostjo pacientov v ambulantah Zdravstvenega doma Radeče.

11. 5. 2020 v Zdravstvenem domu Radeče odpiramo ambulante družinske medicine, pediatrično in ginekološko ambulanto ter logopedsko ambulanto. 

Čas, ko se moramo naučiti živeti z virusom SARS CoV-2, zahteva prilagoditve, da pred morebitno okužbo kar najbolje zaščitimo paciente in zdravstvene delavce.

Režim dela in naročanja v ZD Radeče

Za pregled v vseh ambulantah se je potrebno predhodno najaviti, oz. NAROČITI. Noben nenaročen pacient ne bo mogel vstopiti v ZD Radeče. Edino izjemo predstavlja življenjska ogroženost pacienta.

Zato prosimo, da v vseh življenjsko ogrožujočih stanjih na terenu pokličete 112. Za vsa druga stanja je potrebno svoj prihod v ZD najaviti po telefonu, mailu ali preko mobilne aplikacije. 

Vsi pacienti, ki imate povišano telesno temperaturo ali kažete znake respiratornega infekta (izcedek iz nosu, kašljanje, težko dihanje) OBVEZNO POKLIČITE svojega osebnega zdravnika, da vam podamo nadaljnja navodila glede vaše obravnave v COVID-19 ambulanti. Prosimo, da ne prihajate pred stavbo zdravstvenega doma.

Vsak pacient, ki želi priti do svojega izbranega osebnega zdravnika, pediatra ali ginekologa, mora pred tem obvezno poklicati v ambulanto, poslati elektronsko sporočilo ali se naročiti preko mobilne aplikacije. V dogovoru z vami bomo ocenili, ali lahko morebiti vašo zdravstveno težavo rešimo na daljavo brez vašega prihoda v zdravstveni dom. V primeru, da bomo ocenili, da je potreben zdravniški pregled, vam bomo glede na stopnjo nujnosti določili termin, kdaj pridite na pregled k zdravniku. 

Na naročen termin pridite točno!

 

Prosimo, da ne prihajate več kot 10 minut pred predvidenim terminom. Ker je potrebno v čakalnicah zagotoviti vsaj 2 m razdalje med pacienti, boste lahko v ZD vstopili šele 10 min pred naročenim terminom. Prosimo, da imate s seboj zaščitno masko, roke si boste razkužili pred vstopom v ZD in še enkrat ob prihodu v vašo ambulanto. Na vhodu v ZD vas bo  sprejela triažna medicinska sestra, ki bo ponovno preverila vašo morebitno okužbo s koronavirusom. Obenem bo preverila, če ste naročeni na pregled k zdravniku ali v kako drugo enoto zdravstvenega doma. V primeru vročine ali simptomov respiratornega infekta v stavbo ZD ne boste mogli vstopiti. Dogovorili se bomo za pregled v ambulanti COVID-19.

Hvala za razumevanje!

 

Radeče, 7. 5. 2020

 

 

 

Zdravstveni dom Radeče

 

Preskoči na osrednjo vsebino