POMAGAJMO DRUŽINI BOGNER IZ LOGA PRI VRHOVEM!

Nazaj

Spoštovani;

V torek zjutraj, 5. maja 2020, smo bili obveščeni o hudi nesreči, ki je doletela družino Bogner iz Loga pri Vrhovem. Zagorela je lepo nastajajoča stanovanjska hiša, ki sta jo s prihranki postopoma urejala in ji je dejansko manjkala le še fasada. Vsi napori in odrekanja družine so v trenutku šli po zlu in ostali so tako rekoč brez vsega. V hiši je prebivalo šest otrok, od tega pet nepreskrbljenih in starša, Stanko in  Rosana Bogner. V celoti jim je zgorel zgornji del, od ostrešja do vseh sob z opremo vred, kjer so imeli svoje prostore in sanitarije vsi otroci, veliko škode pa je tudi v spodnjem, bivalnem delu zaradi razmočenosti po gašenju in saj. Trenutno sta oba starša otrok tudi zaradi epidemije ostala brez službe in dohodka. Škoda je res velika, prva ocena škode po požaru naj bi bila okrog 80.000 €, zato sami tako velikega bremena nikakor ne bodo zmogli. In kakor je v navadi, lepo in tudi prav, ob tej nepričakovani nesreči ne moremo iti mimo ne da bi videli in čutili njihovo stisko ter družini po naših najboljših močeh poskušali pomagati.

Zato je v Občini Radeče že dan po dogodku stekla velika solidarnostna akcija. Radeški župan Tomaž Režun in poslanec Matjaž Han sta takoj pristopila k pomoči in reševanju družine in zagotovila obleke in najnujnejše za življenje. Župan je sklical Odbor za pomoč družini, na katerem smo bili vsi prisotni mnenja, da moramo družini pomagati, se dogovorili za realizacijo pomoči in spremljanje celotnega poteka akcije.

Prosimo vas, da tudi vi s prispevki poskušate pomagati. Sredstva lahko nakažete na transakcijski račun Območnega združenja Rdečega križa Laško – Radeče, na katerega se bodo stekala vsa donirana sredstva iz njega plačevali vsi stroški pri nabavi gradbenega materiala, stavbnega pohištva, opreme, hrane, šolskih potrebščin, stroški storitev… Kljub težkim časom pričakujemo tudi odziv širše skupnosti in podjetij, na katere bomo naslovili prošnjo.

Vaš prispevek lahko nakažete na transakcijski račun: RKS- OZ Laško – Radeče pri A BANKI, številka: 

SI56 0510 0801 5481 580,

sklicna številka: SI00 7040 0040,

s pripisom »za družino Bogner«

Vsi donatorji humanitarne pomoči ste oproščeni bančne provizije.

 

Pomagajmo družini Bogner in izkažimo solidarnost, kakor smo to storili že v številnih primerih.

V našem in njihovem imenu ISKRENA HVALA!

Za dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko 041-736-166 ali pišete na e-naslov: rdeci.kriz.lasko@siol.net

ODBOR OBČINE RADEČE ZA POMOČ DRUŽINI BOGNER IN

OBMOČNO ZDRUŽENJE RDEČEGA KRIŽA LAŠKO – RADEČE

 

Preskoči na osrednjo vsebino