„PISANICA IZ SRCA” iz Koprivnice v Radečah

Nazaj

„Pisanica od srca” je projekt Turistične zveze koprivniško-križevačke županije, ki poteka že deset let. Njegov glavni namen je promocija županije in mesta skozi avtohtono umetnost, ki se odraža na poseben in unikaten način s poslikavo pisanic. Zibelka te umetnosti so Hlebine, ki se nahajajo pri mestu Koprivnica.

V desetih letih trajanja projekta „Pisanice od srca“, je bilo v 82 mestih na Hrvaškem in v tujini, razstavljenih 75 pisanic. Pisanice so tako krasile trge, galerije in sejemske prostore Rima in Vatikana, New Yorka, Milana, Ferrare, Budimpešte, Celovca, Bruslja, Prage, Gradca, Salzburga, Dunaja, Münchna, Bogdanca, Balatonboglara, Nikšića, Riversidea, Pečuha, Pariza, Domžal, Rige, Kotarja, Međugorja, Subotice, Zagreba, Varaždina, Dubrovnika, Vukovarja, Marseillea, Unterpullendorfa, Tomislav-grada, Orebića, Konstanza in Koprivnice.

Letošnje leto bo Pisanica iz srca postavljena v Lendavi, Berlinu, češkem Olomoucu, poznanem kot Mala Praga, ter v Radečah.

S strani mesta Koprivnica je bila sprejeta odločitev, da letošnje leto, v času pred in med velikonočnimi prazniki, velika pisanica krasi tudi Radeče, kot znak zahvale za dobro sodelovanje med mestoma, med njunimi občani. Prvenstveno g. Ivu Kašiću, rojenemu Podravcu in njegovemu sodelovanju s koprivniškimi gasilci, ter Pihalnemu orkestru radeških papirničarjev, ki je v lanskem letu dvakrat gostoval v Koprivnici in z nastopom navdušil številne občane.

Postavitev velike pisanice je znak zahvale za sedanje in popotnica za bodoče sodelovanje med mestoma.

S spoštovanjem!

Predsednik GZ Koprivnica

Ivo Golubić

“Pisanica od srca” bo krasila park pred občinsko zgradbo od sobote, 1. 4. 2017 popoldan do sredine meseca aprila, zato lepo vabljeni, da si delček te umetnosti ogledate tudi v Radečah.

PRILAGAJANJE