OZAVEŠČEVALNO-ZBIRALNA NAGRADNA AKCIJA ZASAVJA »ODDAJ STARE APARATE V ULIČNI ZBIRALNIK«

Nazaj

LOKALNA OZAVEŠČEVALNO-ZBIRALNA NAGRADNA AKCIJA ZASAVJA »ODDAJ STARE APARATE V ULIČNI ZBIRALNIK« 9. – 26. marec 2020

Med 9. in 26. marcem 2020 organizirajo v družbi ZEOS, d.o.o. v Zasavju ozaveščevalno-zbiralno nagradno akcijo starih aparatov in odpadnih baterij »Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik«. Več si lahko prebereta v priloženem dopisu:

Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik

V akciji želijo lokalno prebivalstvo spomniti na infrastrukturno mrežo zbiranja malih starih aparatov in odpadnih baterij – na sivo-zelene ulične zbiralnike, ki so jih v zasavskih občinah postavili skupaj že konec leta 2016. Zbiralnike je lokalno prebivalstvo dobro sprejelo, a zbrane količine v njih želijo še povečati, saj je potencial v Zasavju na tem področju dovolj velik.

Kaj se lahko odda v ulične zbiralnike

V ulične zbiralnike se lahko odda male gospodinjske aparate (električne mešalnike, likalnike, tehtnice, ure, grelnike vode, ožemalnike, opekače kruha …), prenosne baterije in akumulatorje, elektronske igrače, računalniško opremo in zabavno elektroniko (mobilne telefone, računalnike, tiskalnike, zvočnike, kalkulatorje, polnilce, fotoaparate, slušalke …) in drugo malo opremo in orodje (sušilnike, električna orodja, brivnike, svetilke …).

V ulične zbiralnike ne sodijo TV in monitorji ter sijalke, saj se lahko razbijejo. Le-te se lahko odda v trgovinah z električno in elektronsko opremo (zeleni koti), v okviru lokalnega mobilnega zbiranja ali na zbirne centre. Prav tako v ulične zbiralnike ne sodijo kakršnikoli drugi odpadki.

Organizatorji akcije s skupnimi močmi pozivajo vse lokalne prebivalce, da po svojih predalih, kleteh in podstrešju hitro poiščejo svoje male odslužene aparate in baterije ter jih oddajo v enega izmed uličnih zbiralnikov v Zasavju. Tako lahko postanejo del te zelene zgodbe tudi oni.

Preskoči na osrednjo vsebino