Obvestilo župana

Nazaj

Spoštovani Radečani,

v naši občini imamo trenutno dva potrjena primera okužbe, vendar vseeno menim, da delamo dobro ter vas pozivam, da pri svojem obnašanju ne popuščamo in se dosledno držimo navodil glede zajezitve korona virusa, da bo okužb čim manj. Še posebej to velja za prihajajoči lep konec tedna, ki je pred nami in se bomo lotili tudi nekaterih športnih aktivnosti.

Vlada postopno popušča z ukrepi, a kljub temu še vedno velja velika pozornost z upoštevanjem varnostnih ukrepov. Od sobote 18. 4. je dovoljeno izvajanje športno-rekreacijske dejavnosti individualnega značaja (npr. tek, kolesarjenje, golf, joga) ali športne-rekreacijske dejavnosti, pri kateri ob običajnem izvajanju ni mogoč stik z drugimi posamezniki (npr. tenis, badminton itd.). Od sobote dalje odpiramo stadion, kjer bo možno izvajati trening atletike le enega posameznika ob prisotnosti trenerja na tribuni. Prav tako je zaradi izvajanja vzdrževalnih del ali sezonskih opravil dovoljen prihod, odhod in zadrževanje na zasebnem zemljišču ali objektu izven občine prebivališča, pri sebi pa je potrebno imeti izpisek iz zemljiške knjige ali drugo listino, s katero se dokazuje pravico do uporabe zemljišča ali objekta in lastnoročno podpisano čitljivo izjavo s podatki iz vladnega odloka.

Prilagamo vzorec izjave za dokazovanje upravičenosti gibanja in zadrževanja na zasebnem zemljišču ali objektu izven občine prebivališča – Vzorec_Izjava_ .

Prav tako se od 20. aprila dalje z namenom postopnega sproščanja ukrepov odpirajo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno – inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in servisne delavnice, osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki,  nekatere športno-rekreativne storitve.  Z opustitvijo obvezne uporabe rokavic, pa prosim za še večjo pozornost pri razkuževanju rok ter seveda še vedno prosim za dosledno uporabo maske oziroma druge oblike pokrivala nosu in ust.

JP Komunala je pričela s košnjo, kmalu pa bo začela še z vzdrževalnimi in obnovitvenimi deli na posameznih odsekih javnih cest, zato prosim za strpnost.  

Prav je, da si vikend naredimo lep in varen. Ostanimo zdravi!

 

Župan Občine Radeče

Tomaž Režun

Preskoči na osrednjo vsebino