Obvestilo ZD Radeče in Ozara Slovenija – enota Sevnica: psihološka pomoč v stiski

Nazaj

V ZD Radeče se zavedamo, da je trenutna situacija, ko smo prisiljeni ostati doma v (samo)izolaciji, za mnoge od nas zelo naporna. V takšnih trenutkih smo ljudje pogosto pod stresom, čutimo tesnobo, morda se povečajo naše že obstoječe duševne stiske.
Zato vam v času stiske omogočamo oddaljeno psihološko podporo po telefonu in elektronski pošti.
Linija je namenjena vsem, ki doživljajo:
– pretirano zaskrbljenost,
– tesnobo,
– strah pred boleznijo/smrtjo,
– osamljenost,
– težave v medosebnih odnosih…
Na voljo smo vam od ponedeljka do petka po telefonu med 7.30 in 14.30 uro(064 259 622), ter na e-mailu (jerca.miklic@zd-radece.si).
Poudarjamo pa, da linija NI namenjena podajanju medicinskih informacij ter pogovoru o telesnih simptomih. Glede tega pokličite vašega osebnega zdravnika ali Klicni center za informacije o koronavirusu 080 1404.

Tel: 064 259 622
e-mail: jerca.miklic@zd-radece.si  
Storitev je brezplačna.


Ozara Slovenija, Nacionalno združenje za kakovost življenja

Enota Sevnica

Trg svobode 11, 8290 SEVNICA

V času širjenja koronavirusa in razglasitve epidemije številni občutijo zaskrbljenost, tesnobo in strah. Še posebej ranljiva skupina so v tem času ljudje s težavami v duševnem zdravje.

Nevladna humanitarna organizacija Ozara Slovenija ima v  Sevnici že več let pisarno za informiranje in svetovanje za ljudi s težavami v duševnem zdravju. Ker se zavedajo, da trenutna situacija prinaša ogromno stisk ljudi, kar opažajo tudi s strani njihovih uporabnikov, so pripravljeni pomagati in prisluhniti tudi ostalim občanom Radeče, ki bi si želeli pogovora. V smeri prizadevanj za preprečevanje in obvladovanje širjenja okužb zaradi novega koronavirusa je izvajanje njihovih programov omejeno na psihosocialno pomoč in informiranje preko telefona in elektronske pošte. Pokličete jih lahko od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro na telefonski 07 81 63 780 in 070 550 668 ali pišete na elektronski naslov: darinka.kozole@ozara.org

 

Preskoči na osrednjo vsebino