Hitro testiranje na Covid-19 v ZD Radeče

Nazaj

V tem tednu bomo tudi v  sredo 24. 2. 2021 in petek 26. 2. 2021 od 10. do 11. ure, v COVID zabojniku pred ZD Radeče izvajali BREZPLAČNE hitre teste.

Prebivalci, ki se želijo testirati, morajo imeti s seboj le osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. Če želite opraviti test, preprosto pridete na določeno mesto, kjer vam bo usposobljeno osebje opravilo bris. Ob tem pa upoštevajte vsa priporočila, predvsem varnostno razdaljo. Priporočamo tudi, da nosite zaščitno masko.

Testiranje je namenjeno iskanju morebitnih okuženih med na videz zdravo populacijo. Občani, ki imajo kakršne koli znake bolezni (tudi če so zgolj blagi znaki), naj na testiranje s hitrimi testi ne hodijo, ampak se samoizolirajo ter kontaktirajo svojega izbranega osebnega zdravnika.

Rezultat boste prejeli prek sms-a na svoj telefon. Če bi se izkazalo, da ste na testu pozitivni, se takoj izolirajte, pojdite domov s čim manj stikov, kot je mogoče. Ne uporabljajte javnega prevoza. Doma pokličite svojega izbranega zdravnika, ki vam bo odprl bolniški stalež.

Negativni rezultat testa pomeni, da ste negativni v tistem trenutku. Zato naj vam test ne daje občutka lažne varnosti. Še naprej dosledno upoštevajte vsa priporočila in zaščitne ukrepe.

V primeru pozitivnega testa, vas pokličemo nazaj na odvzem PCR testa.

KOLEKTIV ZD RADEČE

Preskoči na osrednjo vsebino