Cepljenje proti sezonski gripi!

Nazaj

Cepljenje proti sezonski gripi se priporoča vsem prebivalcem, še zlasti pa ogroženim skupinam. To so starejši od 65 let, kronični bolniki (kronične bolezni obtočil, dihal, sečil, jeter, metabolne bolezni, sladkorna bolezen, nekatere živčno-mišične in vezivne bolezni, maligna obolenja, nekatere bolezni krvi in krvotvornih organov), osebe z imunsko pomanjkljivostjo in njihovi družinski člani, majhni otroci in njihovi družinski člani, nosečnice (ne glede na trajanje nosečnosti), posamezniki, ki čakajo na sprejeme na bolnišnično zdravljenje ter zdravstveni in drugi delavci, ki so pomembni za delovanje različnih dejavnosti.

Cena cepljenja za samoplačnike je 12 EUR, za vse kronične bolnike, vse starejše od 65 let in nosečnice, pa je cena 7 EUR.

Hkrati s cepljenjem proti gripi je pri starejših osebah in kroničnih bolnikih priporočljivo opraviti tudi cepljenje proti pnevmokoknim okužbam. Namen tega cepljenja je zaščititi starejše osebe in bolnike s kroničnimi obolenji in stanji, pri katerih obstaja večje tveganje za invazivni potek pnevmokokne okužbe.

CEPLJENJE BO POTEKALO V ZDRAVSTVENEM DOMU RADEČE, PROSTORIH OTROŠKEGA DISPANZERJA:

Ponedeljek: 9.11.2015 ob 8.00 do 9.00 ure;
Torek: 10.11.2015 od 19.00 do 19.30 ure;
Četrtek: 12.11.2015 od 11.00 do 12.00 ure.

Preskoči na osrednjo vsebino