Arhiv: Dogaja se

Na razglasitvi nazivov in priznanj v projektu Kulturna šola so organizatorji Javni sklad za kulturne dejavnosti Slovenije nekaterim prvič podelili, nekaterima pa obnovili naziv Kulturna šola - obnovljenega je prejel tudi javni zavod Osnovna šola Marjana Nemca Radeče.

Preberi več >>

Skupina SONCE je razširila samooskrbo tudi na mesta - priključuje namreč mestno jedro občine Radeče, kjer je 1. oktobra pri Zdravstvenem domu Radeče potekal uraden prevzem fotovoltaične elektrarne. S tem se razvija prvo mestno jedro v Sloveniji, ki bo energijo pridobivalo iz obnovljivih virov energije.

Preberi več >>

Na trojnem dogodku, obeležitvi vstopa v rožnati oktober z Europa Donno, podpisu sporazuma o vključitvi v Nacionalno mrežo zdravih mest in otvoritvi fotovoltaične elektrarne, je Zdravstveni dom Radeče podelil posebno priznanje zdravnici družinske medicine, zaposleni v ZD Radeče Biljani Kesić.

Preberi več >>

Na Radeški tržnici se je v organizaciji KTRC Radeče ob svetovnem dnevu turizma odvil 4. ŠtantFest. Z izvedbo dogodka ŠtantFest zagotavljajo trajnost projekta Vsi na plac!, med lokalnim prebivalstvom pa je ta dogodek prerasel v nekaj, kar se septembra preprosto mora zgoditi, pa četudi pod taktirko številnih ukrepov in priporočil.

Preberi več >>

Europa Donna - skupina Posavje se je pridružila največjemu teku in hoji v Evropi Race for the Cure - ta združuje ozdravljenke, družine in prijatelje pri hoji na 3 km ali teku na 5km. Dogodek se je začeli ob 13.3o pri TRC Savus ob splavarskem pristanu, po končani hoji pa so organizatorji povabili tudi na pestro dogajanje še na radeško tržnico na ŠtantFest.

Preberi več >>

Glasbena šola Laško-Radeče je v cerkvi Sv. Petra v Radečah organizirala Medeninasti koncert, ki se je v letu 2021 odvil že petič zapovrstjo. Cerkev je glasbenikom nudila izjemno akustiko, v njej pa so trobila prišla do pravega izraza. Nastopili so učenci in tudi učitelji, med katerimi je kar nekaj akademskih glasbenikov.

Preberi več >>

V Domu kulture Radeče se je odvila predstavitev knjige Jelovo in Zavrate; iz preteklost v sedanjost avtorice Doroteje Jazbec, ki jo je organiziralo Športno društvo Jelovo ob podpori Gregorja Novaka (Skupina Sonce), Francija Čeča in Občine Radeče ter ob vsebinski pomoči Milana Goriška. Radeče so tako dobile dve izmed skupno 23 naselij podrobno popisane skozi oči dejstev in pripovedovanj domačinov.

Preberi več >>

V Vrhovem so zaključili projekt Otroci beremo s sklepno prireditvijo, ki je potekala zadnji septembrski petek pozno popoldan. Projekt, ki so ga izvajali v Prosvetnem društvu Vrhovo v smislu bralnih uric je potekal večkratno, piko na i pa so na tamkajšnjem igrišču postavili z zaključkom, ki so ga umestili med prireditve v okviru praznika Občine Radeče.

Preberi več >>

Kmalu po 15. uri so se oglasili pozivniki operativnih gasilcev PGD Radeče in PGD Jagnjenica. Padlo drevo je namreč poškodovalo električni daljnovod, katerega kabel je sicer bil še v zraku, a se je zgodil preskok in prišlo je do vžiga. Klicu na pomoč se je odzvalo skupno dvajstet gasilcev, med njimi tudi dve gasilki.

Preberi več >>

Na prvo septembrsko soboto se je v Domu kulture Radeče zbrala slaba deseterica ljubiteljskih slikarjev, ki so sprejeli povabilo Društva ljubiteljev likovne umetnosti Radeče na slikarsko kolonijo, kateri so nadeli ime Radeče z okolico. Glavne motive so poiskali v bližini ribiškega doma na Hotemežu, kjer jih je prevzela učilnica v naravi.

Preberi več >>

Društvo upokojencev Trbovlje je v nedeljo organiziralo memorialni turnir PIKL-PLEVNIK v balinanju, katerega so se udeležili tudi radeški aktivni upokojenci. Za Društvo upokojencev Radeče so tekmovali Danijel Čeh, Bojan Kolander, Terezija Ocepek in Franc Erazem. Športni dogodek, ki povezuje druženje in rekreacijo je potekal na Balinišču Buldog v Trbovljah, s katerega se je četverica vrnila z osvojenim 3. mestom.

Preberi več >>

Zadnjo nedeljo avgusta je Športno društvo Jelovo že tradicionalno organiziralo Memorial Janeza Medveška. Skupinski start proti zasavskemu Triglavu je bil ob 7.00 pri nogometnem igrišču v Zavratih ("za hribom"). Spomin na vaškega in tudi občinskega posebneža, ki je svojo življenjsko pot sklenil leta 2008, je tokrat potekal v pohodniško-rekreativni luči 13. zapovrstjo.

Preberi več >>

Že pred tem, ko je KTRC Radeče  uspešno izvedel petdnevno počitniško druženje osnovnošolskih otrok v juniju in prva dva dneva julija, je bilo znano, da je povpraševanje večje kot pa je na voljo mest. Tako so že tedaj napovedali drugo letošnja izvedba Počitniških igrarij; od 23. do 27. avgusta. Potekale so na isti lokaciji, na Bazenu Radeče in po enako zastavljenem konceptu.

Preberi več >>

V majhnem zaselku Zavrate je potekala uradna otvoritev energetsko 100-odstotne samooskrbne (preko sončne energije) vasi, ki je kot takšna prva v Sloveniji. Ob tem so v Zavratih na t.i. Pjetrovi domačiji za skupno mizo zadovoljno sedli direktor podjetja SONCE energija Roman Gregorn, poslanec v Evropskem parlamentu Franc Bogovič, radeški župan Tomaž Režun in Gregor Novak, solastnik skupine SONCE in direktor platforme SunContract ter Matej Trošt, tehnični vodja projekta.

Preberi več >>

Četrtek, 26. 08. 2021. 11.22. Piskanje gasilskih pozivnikov: HOTEMEŽ: požar v koruznem polju. V gasilski dom so prihiteli trije gasilci in dve gasilki PGD Radeče, izpred gasilskega doma pa zaposlena na Gasilski zvezi Radeče - na kraj dogodka zaradi suma na zgolj običajno kurjenje enega od kmetov. Izkazalo se je, da je temu res bilo tako.

Preberi več >>

20. avgusta so okrog radeške javne zdravstvene ustanove razporedili in pritrdili delovni oder, saj so se z novim delovnim tednom (zaradi ponedeljkovega dežja sicer v torek) začela obširna dela. Na Zdravstvenem domu Radeče bodo namreč zamenjali strešno kritino, ki je kot prvotna na stavbi že dotrajana, v skladu s trajnostno in energetsko učinkovito naravnanostjo pa bodo na vrhu stavbe tudi sončne celice.

Preberi več >>

V osrčju območja, kjer je Prevzgojni dom Radeče, je tudi naravna znamenitost Park Dvor Hotemež, ki je gostil gledalce in gledalke gledališke igre Micka se moži v izvedbi Gledališkega društva Radeče. Hudomušno zasnovan potek igre je po motivih posodobljene komedije (Lapajne Dekleva, Sodnik, Mahnič) Antona Tomaža Linharta priredila Katja Čeč, podpisana tudi kot režiserka predstave ter nosilka osrednje vloge Micke.

Preberi več >>

PRILAGAJANJE