Arhiv: Dogaja se

Javni zavod Osnovna šola Marjana Nemca Radeče je pripravil dvojni dogodek: otvoritev plezal ob šolskem igrišču in otvoritev prenovljene gospodinjske učilnice. Program so oblikovali učenci radeške šole, zbrane pa sta nagovorila ravnateljica in predstavnik ustanoviteljice zavoda, radeški župan. Za naložbo - plezala, ki bo služila številnim generacijam učencev, so odšteli 7.200 evrov.

Preberi več >>

17. septembra so ob 19.50 operativci PGD Radeče prejeli poziv, vsebina le-tega pa se je glasila "PODRTO DREVO HOTEMEŽ-RADEČE". Na kraju dogodka je bilo ugotovljeno, da ni šlo le za eno, pač pa štiri drevesa, ki jih je bilo potrebno odstraniti s cestišča. Zaradi popolne neprehodnosti je bila tekom poteka intervencije cesta dobri dve uri in pol zaprta za ves promet.

Preberi več >>

16. in tudi še 17. septembra je bilo v Radečah in okolici ter vse do Rimskih Toplic, kjer je bila tudi ena izmed lokacij tekmovanja, območje polno policistov in policistk. Potekale so namreč 16. Športne igre Policijskega sindikata Slovenije 2022, ki so se odvijale na Šolski poti št. 5 v Radečah v sklopu športne infrastrukture občine Radeče, na Hotemežu 30, t.j. na Ribiškem domu Ribiške družine Radeče, kjer je bil tudi prireditveni prostor in pri letnem kopališču AquaRoma v Rimskih Toplicah.

Preberi več >>

V Domu PORP je potekala druga in obenem zadnja krvodajalska akcija letošnjega leta v Radečah, ki jo je organiziralo Območno združenje Rdečega križa Laško-Radeče, izvedla pa terenska ekipa Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino. Življenjsko tekočino se je namenilo darovati 86 krvodajalcev.

Preberi več >>

14. septembra popoldan je bil uradno namenu predan prenovljen odsek od odcepa nedaleč od cerkve sv. Janeza na Počakovem do vznožja Magolnika, natančneje do zadnjih dveh stanovanjih hiš gospodinjstva Kmetič in gospodinjstva Močilar-Čonda. Spremljajoči program so pripravili svibenski učenci, navzoče pa sta nagovorila predsednik domače krajevne skupnosti Primož Knez in radeški župan Tomaž Režun.

Preberi več >>

4. pohod v organizaciji Društva invalidov Radeče je potekal v okviru občinskega praznika, tokrat po krajevni skupnosti Vrhovo. Preko 30 članov se je zbralo pri Prosvetnem domu Vrhovo. Poleg tega, da so razgibali telesa, so s strani domačinov, ki so jih vsi po vrsti toplo sprejeli, izvedeli marsikaj zanimivega o Vrhovem in okolici z zgodovinskega, gospodarskega in krščanskega vidika.

Preberi več >>

Društvo invalidov Radeče je v sklopu prireditev ob občinskem prazniku pripravilo občinski meddruštveni turnir v pikadu, katerega so po tekmovalnem delu nadaljevali z druženjem - srečanjem invalidov, dogodka pa so tudi letos izvedli na prostem, na že ustaljeni lokaciji.

Preberi več >>

Pred supermarketom Spar v Radečah je v okviru 25. obletnice delovanja neprofitne organizacije Europa Donna Slovenija potekala odmevna akcija Kava z Europo Donno, ki je privabila lepo število mimoidočih. Na dvournem ozaveščevalnem dogodku se je promociji pomena preventiva in zavedanja skrbi za lastno zdravje pridružil tudi Zdravstveni dom Radeče.

Preberi več >>

Na slavnostni seji Občinskega sveta Občine Radeče naj prejel laskavi naziv "častni občan" prejel rojeni Goreljčan Martin Kraniz, ki že dolga desetletja živi v Nemčiji, vse do visoke starosti pa je prihajal v domovino in redno finančno podpira društveno dejavnost zlasti v domačem Vrhovem. Zaradi njegove starosti, šteje namreč 99 let, v Slovenijo ni mogel priti, bil pa je te dni deležen obiska, v sklopu katerega je prejel uokvirjeno spominsko listino o podelitvi naziva.  

Preberi več >>

Nedaleč od "starega uvoza" v Radeče, ob lokalni cesti Trg - Šolska pot - Gaj, je potekala otvoritev pločnika, katerega je s svojo navzočnostjo pospremil tudi predstavnik Direkcije za infrastrukturo - Občina Radeče in Ministrstvo za infrastrukturo sta namreč sočasno in vsaka približno polovico višine skupnega zneska investicije, pristopili k projektu izvedbe že dalj časa načrtovanih del tako v sklopu državne kot tudi lokalne ceste.

Preberi več >>

Posebej v začetku novega šolskega leta marsikateri starši v iskanju poznavanja nujnih informacij pogosto obiščejo spletno stran šole, katero otrok obiskuje. Tokratni začetek novega šolskega leta v javnem zavodu Osnovna šola Marjana Nemca Radeče zaznamuje posebnost - če je bilo moč na drugi šolski dan brskati za želenimi podatki preko ene podobe, pa je 4. septembra presenetila drugačna. Spletna stran je namreč prenovljena, še preden se posameznik loti podrobnejšega iskanja, pa že pade v oči bistvena razlika v primerjavi prej-sedaj: je namreč mnogo bolj prilagojena ogledovanju preko mobilne naprave.

Preberi več >>

V soboto, 3. septembra, je častitljiv jubilej, 110 let obstoja, razvoja in delovanja, obeležilo PGD Vrhovo, ki je eno izmed skupno štirih prostovoljnih gasilskih društev v radeški občini. Glede na pisne vire so 110-letnico napolnili že lani (2021), toda razmere so bile v vsej državi neugodne za praznovanje, kot se za takšen jubilej spodobi. Tako so prvo septembrsko soboto slovesnost začeli s parado, nadaljevali s proslavo in zaključili z veselico.

Preberi več >>

Gozdarski inštitut Slovenije je prvi petek septembra organiziral srečanje 2. GOZDNI SPREHOD, katerega rdeča nit je bila tema "ženske v gozdarstvu." Pogovoru in druženju z malico pri Hiši na Magolniku, ki velja za gozdno učilno, sta se pridružila tudi domač javni zavod KTRC Radeče (zanj Dubravka Kalin) in domače društvo Društvo za trajnostni razvoj in osebnostno rast Institut Treelogy (zanj Marija Imperl).

Preberi več >>

Društvo invalidov Radeče je organiziralo predavanje "Uporaba defibrilatorja", kateremu so prisluhnili v prostorih njihovega društva na Titovi ulici 107. Nad predavanjem uslužbenke Zdravstvenega doma Radeče Karmen Crljenković so bili navdušeni in posredovano znanje sprejeli kot zelo dobrodošlo in uporabno v vsakdanjem življenju.

Preberi več >>

Počitnice so se zaključile in s 1. septembrom so v šolo znova, nekateri pa prvič, prišli učenci matične šole v Radečah in podružnične šole v Svibnem.  Učenci od 2. do 9. razreda so se zbrali ob 8.20 in skupaj z razredničarkami odšli v matične razrede, za prvošolce in prvošolke pa je bil seveda na njihov poseben dan pripravljen prav tako poseben sprejem. Skupno sicer radeško osnovno šolo na obeh lokacijah, tisti v središču mesta in tisti pod Ostrovrharjevim hribom, obiskuje 345 učenk in učencev.

Preberi več >>

V podružnični cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem je potekal koncert, na katerem so nastopili umetniška vodja projekta Anini glasbeni večeri Mihaela Komočar Gorše, domačinki pa sta družbo delala klarinetist Primož Razboršek in pianist Dejan Jakšič, oba glasbena pedagoga, ki svoje znanje predajata učencem Glasbene šole Laško-Radeče ter Tilen Artač.

Preberi več >>

Neugodne vremenske razmere letošnjega leta so povzročile sušo in škodo na kmetijskih pridelkih, zato je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje pristopila k aktivnostim za ocenitev škode v tekoči kmetijski proizvodnji in zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo zaradi posledic suše na prizadetih katastrskih občinah in prizadetih kulturah. Občina Radeče je s sredo, 24. avgustom 2022, pričela z zbiranjem vlog.

Preberi več >>

PRILAGAJANJE