Arhiv: Dogaja se

V začetku meseca decembra so v dvorani prosvetnega doma v Vrhovem pripravili že tretjo delavnico v nizu delavnic, ki jih vrhovško prosvetno društvo pripravlja ob raznih dogodkih. Tako so letos za otroke pripravili velikonočne delavnice, v oktobru so izrezovali buče, ob zaključku leta pa izvedli delavnice, kjer so otroci in starši izdelovali čestitke.

Preberi več >>

Druženja pohodniške skupine Društva invalidov Radeče postajajo že tradicionalna in vedno bolj množična, o čemer priča podatek, da se je na šestem pohodu, ki so ga tokrat izvedli po loški (t.i. venčkovi) poti zbralo skoraj 40 nadobudnih in nutrudnih članov in članic.

Preberi več >>

Cici planinci so se podali na pot že kar prvo sredo v novem koledarskem letu. Tokrat je bil njihov cilj Vranji vrh in ob poti v dolino tudi "Dežela palčkov". Na Jelovem so si z velikim veseljem ogledali več sto palčkov, ki jih pozdravili tekom njihovem prvega pohodniškega podviga v ravno začetem letu 2023.

Preberi več >>

Pot mimo Vinkotisk Vinko Podlogar s.p. redno uporabljajo sprehajalci, nemalokrat se po njej podajo tudi starši do otroškega igrišča, ki je umeščen na travniški del na nasprotni strani  Gostišča Flosar. Dostop po tej poti je ob koncu leta 2022 začel dobivati novo podobo, najbolj opazen del rekonstrukcije pa je razširitev iz stezice v povezovalno pot; ta povezuje Ulico talcev z regionalno cesto R3 665/1191 Ljubež v Lazih-Radeče.

Preberi več >>

Glasbena šola Laško-Radeče je v mesecu decembru pripravila dva koncerta, 14. decembra Novoletni koncert solistov in komornih skupin ter 21. decembra Praznični koncert orkestrov. Zahvaljujejo se vsem poslušalcem, staršem in ostalim obiskovalcem, ki so jim prisluhnili. Na koncertih je muziciralo in pelo 140 učencev, tako solistično kot v skupinah.

Preberi več >>

Po dveh "sušnih" letih je Društvo prijateljev mladine Radeče otrokom lahko zopet podarilo igrico, ki so jo pred prihodom Dedka Mraza odigrali kar vsi učenci in učenke Podružnične šole Svibno. V dveh ponovitvah so odigrali gledališko predstavo Zajčkova hišica, enkrat ob 16. uri in nato še ob 17.30, obakrat pa je najmlajše nato z obiskom in darilom razveselil dobri mož.

Preberi več >>

Na radeški tržnici so 18. decembra otvorili razstavo jaslic. Navzoče sta nagovorila Drago Kozinc, znan po svojem jasličarskemu entuziazmu, ki se je zahvalil vsem, ki so se zbrali na odprtju jaslic Majde Kržič, in župan Občine Radeče Tomaž Režun.

Preberi več >>

Zanesenjaki, ki jih povezuje prizadevanje za prepoznavnost radeške občine na turističnem zemljevidu in priprava dogodkov, člani Turističnega društva Radeče, so z druženjem in kot pritiče, rojstnodnevno torto, sklenili plodno leto, ki ji povrhu vsega še zaznamovano z njihovo 40. obletnico delovanja. V prostorih Gostilne Križišče so tako združili zaključek leta in njihov okrogli jubilej.

Preberi več >>

V sejni sobi občinske zgradbe se je 14. decembra odvijala ustanovna seja Občinskega sveta Občine Radeče. Na seji so bili prisotni novoizvoljeni svetniki, direktorji javnih zavodov in javnega podjetja, predstavniki občinske uprave in predsednik Občinske volilne komisije Občine Radeče mag. Igor Karlovšek. Sejo je vodil najstarejši novoizvoljeni svetnik Dušan Podlesnik.

Preberi več >>

V organizaciji Karate kluba Radeče je v športni dvorani Radeče potekal tradicionalni občinski karate turnir 2022, ki je potekal v sklopu prazničnega občinskega dogajanja Občine Radeče. Karate turnirja se je udeležila večina tekmovalcev Karate kluba Radeče, prireditev pa je s svojim obiskom počastil tudi župan Občine Radeče Tomaž Režun.

Preberi več >>

Tudi na območje Radeč je prišla zima v tistem pravem pomenu, kakršnega pomni še najbolj starejša generacija - z mrazom in snegom. Ta pa nista presenetila radeških izvajalcev zimske službe, saj je, kot je bilo zaznati že tekom sneženja, osebje Komunale Radeče pravočasno in na različnih koncih po občini opravljalo svoje delo v povezavi s pluženjem in posipanjem.

Preberi več >>

9. decembra dopoldan je petnajst minut pred deveto z Regijskega centra za obveščanje Celje v Radeče prispel klic na pomoč. Pripetil se je namreč požar poštnega vozila. Gasilci (uslužbenca Gasilske zveze Radeče in operativni gasilci PGD Radeče) so se hitro odzvali in poskrbeli za ustrezno rešitev nepredvidenega dogodka.

Preberi več >>

Prevzgojni dom Radeče je s priložnostnim programom obeležil 70-letnico svojega delovanja. Prireditev v počastitev okroglega jubileja je potekala v telovadnici tamkajšnje ustanove, med drugim pa so se je udeležili ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan, generalni direktor Uprave Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij mag. Bojan Majcen, ki je na mesto direktorice Prevzgojnega doma Radeče pred približno letom dni imenoval Viktorijo Erpič, župan Občine Radeče Tomaž Režun ter predstavniki organizacij, s katerim edina ustanova za prestajanje ukrepa prevzgoje za mladoletnike v Sloveniji, sodeluje.

Preberi več >>

Na prvo decembrsko nedeljo so se v župnijski cerkvi v Radečah zbrali pričakovanj polni otroci, skupaj z njihovimi starši, nekateri tudi starimi starši. Čakali so namreč prihod Miklavža in se veselili darov, ki jim jih bo dobri mož namenil. Spremljajoč program je pripravilo šest deklet in štirje fantje, ki so poskrbeli za uvod pred samim prihodom Miklavža v cerkev ter pomagali pri razdelitvi daril približno šestdesetim otrokom.

Preberi več >>

Tudi na območju vrhovške krajevne skupnosti so se pred godovnim dnem sv. Miklavža, dobrega moža, ki obdaruje, zbrali krajani mlajše generacije in izvedli obiske po hišah od vrat do vrat, ob čemer so tistim malce manj pridnim z navzočnostjo parkeljnov položili na srce, da je pridnost lepa čednost, angelčki pa so posebej pohvalili pridne in jih spodbudili k vzornemu obnašanju tudi v prihodnje. Ob obisku so se otroci razveselili malih sladkih pozornosti.

Preberi več >>

Prvo soboto decembra je v Trbovljah potekal mednarodni karate turnir, na katerih so sodelovali tekmovalci desetih držav, ki so zastopali 112 karate klubov. Prijavljenih je bilo skupno 679 tekmovalcev. Karate klub Radeče je na ta dan osvojil štiri medalje, tokrat le s petimi tekmovalci, ki pa so bili več kot le uspešno, osvojili so namreč eno zlato medaljo, eno srebrno ter dve bronasti.

Preberi več >>

Društvo invalidov Radeče je dan pred mednarodnim dnevom invalidov postavilo na ogled razstavo ročnih del. Ta je bila prava paša za oči, saj je bilo mogoče uzreti številne različne okrasne predmete, prtičke, izvirne voščilnice, praznične aranžmaje, unikatne verižice in ostale kose nakita in še marsikaj, svoj prostor med vsem razstavljenim so našli tudi izdelki Centra za varstvo in delo Golovec - enote Radeče.

Preberi več >>

PRILAGAJANJE