Arhiv: Dogaja se

V tednu, ko je na listih koledarjev pod 15. novembrom zapisano ime Martin, so se člani in članice Društva invalidov Radeče podali na izlet, ki je bil že glede na vabilo prežet z vinogradniškimi tematikami – kot času tudi pritiče. Zbralo se jih je kar 55, in skorajda v popolni sestavi so bili navzoči tudi člani izvršnega odbora, nad čimer je vodstvo prav posebej zadovoljno.

Preberi več >>

Na povabilo Občine Radeče se je Vrtec Radeče odzval in tako otroci kot strokovne delavke ter strokovni delavci so sodelovali na obeležitvi spomina na žrtve prometnih nesreč pri Plečnikovem spomeniku na trgu v Radečah. V izogib onesnaževanju okolja so 16. novembra prižgali le kakšno svečko, namesto sveč so namreč v Vrtcu Radeče porisali kamenčke, ki so jih vsi prisotni položili k spomeniku.

Preberi več >>

Direktor družbe GEN energija je devetnajstim gasilskim zvezam, ki delujejo v porečju reke Save, podelil donacije v višini po 10.000 evrov za nakup nove opreme. Poleg drugih zvez so donacijo prejele tudi na območju Posavja delujoče gasilske zveze iz Radeč, Sevnice, Krškega in Brežic.

Preberi več >>

Ob 130. obletnici smrti Petra Iljiča Čajkovskega je v Domu kulture Radeče 8. novembra potekal priložnostni dogodek mladih ljubiteljev glasbe in njihovih mentorjev - učiteljev: učenci klavirja Glasbene šole Laško-Radeče so namreč pripravili mini koncert, na katerem so z romantičnimi melodijami izjemnega omenjenega ruskega skladatelja spomnili na njegovo genialnost.

Preberi več >>

Vodstvo domače javne zdravstvene ustanove je opozorilo, da je pomembno, da se posameznik, ki tega še ni storil, opredeli pri prostem zdravniku oziroma zobozdravniku, preko uradne prijave. Z začetkom novembra v Zdravstvenem domu Radeče paciente opredeljuje splošna ambulanta III, katere nosilec je Miroslav Jovanović, dr. med., za zobozdravstvo pa Emi Burja, dr. dent. med., nosilka zobozdravstvene ambulante III.

Preberi več >>

V regiji Posavje, kamor spadajo tudi Radeče, so posamezna podjetja že dobro prepoznana in sprejeta, zadnja leta pa se ubirajo pomembni korake tudi na turistični prepoznavnosti. V tem znamenju je v okviru projekta Posavje - polno priložnosti so Radeče gostile predavanje Komunikacija in bonton v turizmu (izobraževanje) v organizaciji RRA Posavje in KTRC Radeče, na katerem je svoje znanje delila Ksenija Benedetti.

Preberi več >>

Člani operativne ekipe gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Radeče in uslužbenca strokovne službe Gasilske zveze Radeče so v mesecu požarne varnosti v sodelovanju z domačo šolo pripravili evakuacijsko vajo v Osnovni šoli Marjana Nemca Radeče in v Vrtcu Radeče - enoti Čira Čara. Predpostavka vaje je temeljila na uhajanju plina. Prav takšna intervencija je - ne kot vaja, pač pa zares, potekala v letošnjem poletju -

Preberi več >>

Tudi v letu 2023 se t.i. rožnati oktober, mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk, obeležuje v več kot 50 krajih po vsej Sloveniji, tudi v Radečah, kjer so že konec septembra najmlajši z njihovimi vzgojiteljicami drevesa v centru mesta okrasili s prikupnimi rožnatimi metulji, izvedena je bila prireditev "Terapija skozi umetnost", v Knjižnici Radeče je kotiček z razpostavljenimi zgibankami na temo raka dojk in odkrivanja (pred)rakavih sprememb,  v tej luči pa je korenine v radeško zemljo pognalo še drevo ob sprehajalni poti Savus.

Preberi več >>

S plenarnim delom ter volilnim delom in s predstavitvijo programskih izhodišč za prihodnje obdobje se je v Žalcu odvil 18. kongres Gasilske zveze Slovenije, na katerem je bil izvoljeno/potrjeno novo vodstvo. Na dogodku so bili tudi delegati iz posavske regije (za Radeče Rado Mrežar). Na veliki sobotni paradi je v družbi okrog 5.400 stanovskih tovarišev in tovarišic sodelovalo tudi 20 uniformiranih gasilcev in gasilk iz Gasilske zveze Radeče.

Preberi več >>

Gasilska zveza Radeče je v sodelovanju z Gasilsko zvezo Laško na prvi oktobrski dan organizirala in izvedla člansko ter veteransko gasilko tekmovanje, ki v letu 2023 sicer ni bilo izbornega značaja (brez borbe za uvrstitev na regijsko in nadalje državno raven). Najprej so na radeškem stadionu nastopile ekipe iz GZ Radeče in nato še iz GZ Laško.

Preberi več >>

Občinski odbor Slovenske demokratske stranke je na pobudo Petra Mlakarja  organiziral razpravo, vabilu na katero se je odzvalo precejšnje število kmečkega prebivalstva radeške občine. Tematike, ki so bile v luči informiranja, ozaveščanja in tudi spodbujanja izmenjave mnenj, izpostavljene, so zajemale namreč večji del stroke, ki zadeva ljudi, ki se bolj ali manj intenzivno ukvarjajo s kmetijstvom.

Preberi več >>

Občina Radeče in Osnovna šola Marjana Nemca Radeče sta zadnjo soboto v septembru izvedla otvoritev prenovljene atletske steze. Program ob otvoritvi so kot del projektne naloge »Športna doživetja bogatijo mladinski turizem« pripravili učenci in mentorji OŠ Marjana Nemca Radeče, z gosti Pihalnim orkestrom radeških papirničarjev. V času pred otvoritvijo je na delovno soboto za učence potekala šolska olimpijada.

Preberi več >>

Po tem, ko so decembra 2018 v sklopu otroških iger Zverrinice uprizorile Bi se gnetli na tej metli, je Gledališko društvo Radeče pripravilo novo premiero v izvedbi otroške skupine Zmaji. Pod režiserskim vodstvom Alenke Gros so na odrske deske postavili igro Marie Clare Machado Mala čarovnica, ki ni mogla biti zlobna.

Preberi več >>

Kmalu po 9. uri zjutraj so zapiskali pozivniki radeških operativnih prostovoljnih gasilcev. "Pomoč občanu pri reševanju živali." V Zavratih sta se namreč od spodnjega dela (bliže reke Save) navkreber podala na sprehod dva psa, kjer pa se je pot za enega od njiju nerodno zaključila, saj je obtičal v grapi. Lastnik je na pomoč poklical gasilce.

Preberi več >>

V začetnem mesecu šolskega leta 2023/2024 so se povsod po državi od 18. do 29. septembra 2023 odvijala področna tekmovanja v ekipni atletiki za osnovne in srednje šole. Radeški učenci in učenke so kot Posavci in Posavke nastopili v  torek, 26. septembra 2023, ko je bilo v Brežicah organizirano ekipno področno prvenstvo v atletiki.

Preberi več >>

Zdravstveni dom Radeče je pripravil prireditev, na kateri je združil več z zdravstvom povezanih tem: opazovanje terapije skozi umetnost,  ozaveščevalne aktivnosti preko stojnic, podelitev certifikata "Great Place to Work", osrednja slovesnost pa je bila namenjena prerezu otvoritvenega traku zaključene energetske sanacije stavbe.

Preberi več >>

Občinski praznik radeške občine je posvečen spominu na polpreteklo zgodovino, in sicer na čas, ko so se izgnanci druge svetovne vojne vračali iz izgnanstva v tujini. Društvo izgnancev Slovenije 1941-1945 - Krajevna organizacija Radeče je 22. septembra že tradicionalno pripravilo dogodek, ki se je odvijal ob ribiškem domu Ribiške družine Radeče na Hotemežu. 30-letnico delovanja (napolnjeno sicer v nehvaležnih korona-časih) so obeležili tudi z izdajo priložnostnega biltena, v katerem je pregled aktivnosti radeških izgnancev.

Preberi več >>

Preskoči na osrednjo vsebino