Arhiv: Dogaja se

Na zadnji decembrski ponedeljkov večer je društvo Naša vas iz Močilnega v cerkvi Sv. Petra organiziralo božični koncert skupine Village orchestra. V goste so povabili tudi eno najbolj obetavnih svetovnih skladateljic Klaro Mlakar, odlično citrarko Anamarijo Agnič ter Ženski pevski zbor Kr'snice iz Starega trga pri Ložu.

Preberi več >>

Na zadnji ponedeljkov večer lanskega decembra je v Knjižnici Radeče Doroteja Jazbec v kratki obliki predstavila svojo drugo pesniško zbirko z naslovom Prepletanja, ki je bila obenem zadnja med izdanimi knjigami z območja Radeč v letu 2021.

Preberi več >>

Občina Radeče je sprejela odlok, po katerem je zagotovila možnost pomoči socialno šibkejšim pri plačilu stroškov električne energije, kot je povedal na 17. redni seji Občinskega sveta Občine Radeče župan Tomaž Režun pa je na Občino Radeče prispelo 48 vlog glede pomoči in med temi je bila le ena zavrnjena (zaradi previsokega cenzusa).

Preberi več >>

Občinska Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanje je na osnovi razpisa, s katerim so zbirali predloge, komu podeliti kulturno priznanje, med devetimi prejetimi prijavami in znotraj teh dvema predlogoma, izbrala Srečka Jazbinška.

Preberi več >>

V radeškem domu kulture je med zidovi 18. decembra odmeval že tradicionalni glasbeni večer, posvečen spominu na učiteljico klavirja Tatjano Mole, ki je bila predana klasični glasbi in jazz-u. Nastopila je glasbena zasedba Vox Populi, skupaj z vodjo projekta, domačinko in Tatjanino hčerko Nino Mole.

Preberi več >>

Tradicija Miklavževanja v Vrhovem je že izredno dolga. Že v času pred 2.svet.vojno so se na predvečer, ko goduje sv. Nikolaj zbrali mladi in pomagali Miklavžu obiskati otroke v vasi. Tudi letos ni bilo prav nič drugače.

Preberi več >>

Ob koncu prvega decembrskega tedna je imel v radeški občini Miklavž polne roke dela. Obiskal je namreč otroke v radeški cerkvi, pa tudi v hribovit del občine v Svibno ni pozabil priti s svojim spremstvom.

Preberi več >>

V njihovem hramu kulture in priljubljenem zbirališču vseh generacij je Prosvetno društvo Vrhovo na prvo decembrsko soboto pripravilo delavnico izdelovanja adventnih venčkov, s čimer so vstopili v veseli december posebej najmlajši, ki so bili ob ustvarjalnem druženju še posebej veseli in praznično navdahnjeni.

Preberi več >>

V Posavju je v polnem teku projekt Dekice za Posavje. Rajhenburške zanke so se odločile, da s pletenimi in kvačkanimi odejicami oskrbijo invalide tudi v Posavju. Med njimi sodeluje tudi Radečanka Damjana Knez Lazar, volno za projekt pa sta prispevali tudi dve družini (Esih, Mladovan) iz Radeč.

Preberi več >>

"Nekaj sem prinesel, kar menda nihče od vas še ni nikdar videl, pa ni moje, je pa naše - od občanov in občank Radeč," je začel ob koncu seje občinskega sveta začel pripovedovati Dušan Podlesnik, dolgoletni občinski svetnik in predsednik Krajevne skupnosti Radeče, medtem, ko je pod njegovimi rokami šelestela vrečka. Nato pa je iz nje potegnil - glavo!

Preberi več >>

Ob prenočitvi na območju občine Radeče, je potrebno dodatno, torej poleg plačila nočitve ponudniku, plačati tudi turistično takso Občini Radeče. Obveznost plačila turistične takse namreč nastane vzporedno in neizogibno s koriščenjem storitve nočitve. Občina Radeče je odlok, ki to področje ureja, s potrditvijo na seji občinskega sveta posodobila, med drugim so določili tudi razdelitev, da bo  znesek "pobrane" takse šel in v turistične in v promocijske namene.

Preberi več >>

Medtem, ko je uvoz v Radeče prijeten za pogled, je vse prej kot takšen pogled na Starograjsko ulico kot celoto. Med razpoložljivimi sredstvi, s katerim bo delovala in se razvija radeška občina v prihodnjem letu, so tako del namenili tudi stavbam v Starograjski ulici. Lastniki, ki se bodo odločili, da stavbe "preoblečejo" s fasado, bodo pri investiciji lahko računali tudi na del sredstev, ki jih bodo lahko prejeli s strani Občine Radeče.

Preberi več >>

Na novembrski seji Občinskega sveta Občine Radeče je bilo v sklopu obravnave in razprave na temo Proračun Občine Radeče za leto 2022 izpostavljeno, da Občina Radeče načrtuje višji skupen znesek, namenjen tistim, ki se razveselijo novega družinskega člana. Ob rojstvu otrok je tako dosedanji skupen znesek, iz katerega se podeli enkratna pomoč vlagatelju iz 9000 € povišan na 12 000 €.

Preberi več >>

S 1. decembrom se na območju radeške občine uporabljajo nove cene storitve pomoč družini na domu. Cene so se za efektivno delo, opravljeno v nedeljskem ali nočnem času dvignile za 40 %, na dan državnega praznika ali dela prostega dne pa za 50 %. Da podražitve ne bi tako zelo občutili uporabniki sami, je Občina Radeče dvignila delež sofinanciranja te storitve.

Preberi več >>

V športni dvorani v Hrastniku je potekalo 7. odprto državno prvenstvo Mažoretne zveze Slovenije. 20. novembra so se v sosednjo občino tako odpravile tudi "radeške šefice" in kakor izhaja iz podatkov, ki jih je posredoval Klub Mažoret RAP, se imajo dekleta z marsičem za pohvaliti. Osvojila so namreč lepo bero raznovrstnih odličij.

Preberi več >>

V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice je na 34. Čufarjevih dnevih - festivalu ljubiteljskih gledališč potekala razglasitev, ki je razveselila Prosvetno društvo Vrhovo, iz katerega izhaja gledališka skupina Žaba gleda&išče. Žirija je namreč izbrala Izpoved mazohista za najboljšo predstavo, protagonista igre Urška Klajn Marion in Žiga Medvešek pa sta si prislužila Čufarjevi plaketi za najboljšo žensko in za najboljšo moško vlogo. (več …)

Preberi več >>

V počastitev dneva spomina na žrtve prometnih nesreč so tradicionalno pri Plečnikovem spomeniku v centru Radeč člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Radeče ter Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Radeče v družbi župana Tomaža Režuna položili cvetje ter prižgali sveče v spomin vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

Preberi več >>

PRILAGAJANJE