Arhiv: Dogaja se

Osrednje prostovoljno gasilsko društvo v občini Radeče, ki je obenem tudi najvišje kategorizirano, PGD Radeče, je zadnjo soboto junija   obeležilo svojih 150 let delovanja. V ta namen so bili izvedeni kar trije dogodki: svečana akademija, gasilska parada od Starograjske ulice do prireditvenega prostora ob reki Savi pod šotorom ter uradni prevzem vozila AC 35/60, ki je bilo sicer dano v uporabo pred letom dni.

Preberi več >>

Letošnjo proslavo ob dnevu državnosti, ki je v radeški občini potekala 23. junija, so pripravili v dvorani podružnične šole na Svibnem, uvod v prireditev pa so po ustaljeni tradiciji izvedli praporščaki različnih društev. Program so oblikovali učenci Podružnične šole Svibno in učenci Glasbene šole Laško-Radeče, slavnostni govornik pa je bil župan Občine Radeče Tomaž Režun.

Preberi več >>

Kot je na junijski seji občinskega sveta povedal Janez Prešiček, predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Radeče, je le-ta odprla devet prejetih kuvert s predlogi in občinskemu svetu Občine Radeče podala predlog, ki so ga tudi potrdili: Ob občinskem prazniku septembra 2022 bosta na slavnostni seji podeljena dva zlatnika, en srebrnik in en naziv častni občan.

Preberi več >>

Pri 11. točki dnevnega reda junijske seje Občinskega sveta Občine Radeče so se na osnovi prejetega gradiva občinski svetniki lotili tudi standardnega postopka, kot je pojasnil predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Janez Prešiček - dozdajšnji predstavnici v Upravnem odboru Regionalne razvojne agencije Posavje mag. Marjetki Lipec namreč poteče mandat, zaradi česar je omenjena komisija predlagala svetnikom, da jo na njihov predlog imenuje tudi v bodoče - za naslednje mandatno obdobje.

Preberi več >>

Na SPIN-u (sistem za poročanje o intervencijah) so bila na ponedeljek, 20. junij, kar trikrat zabeležena posredovanja na območju radeške občine. Najprej se je malo pred 13. uro zgodil trk na Obrežju, nato so svibenski gasilci pomagali reševalcem in nazadnje je kmalu po 14. uri sledil klic, vezan na razklan/podrt kostanj.

Preberi več >>

Atletski klub Radeče je organiziral že 17. Splavarjev tek. Teklo se je ob Savi v naravnem okolju in prelepem sončnem dnevu, precej odličij pa je šlo v roke domačim tekačem iz AK Radeče in iz sosednjega AK Sevnica. Tako sta bila najhitrejša tekača na glavnem, 8-kilometrskem teku Miha Povšič (AK Sevnica) in Kim Ameršek (AD Kronos), na rekreativnem teku 2,6 km sta bila najhitrejša Maj Repovž (AK Sevnica) in Lea Martinšek (AK Radeče).

Preberi več >>

Prostovoljno gasilsko društvo Radeče je  pripravilo še zadnje gasilske vaje, na katerih so se tekom celega leta od septembra pa do skoraj konca junija ob sredah srečevali mentorji gasilske mladine in gasilski podmladek - cicibani, pionirji in mladinci. Gasilski krožek šolskega in vrtčevskega leta 2021/2022 je bil sklenjen v duhu zabave pri ribiškem domu Ribiške družine Radeče na Hotemežu.

Preberi več >>

Občina Radeče in podjetje SONCE energija sta se dogovorili pri uporabi strešnih površin ZD Radeče za zeleni dogovor in prehod v brezogljično mesto. V ta namen je podjetje SONCE energija na strehi ZD Radeče zgradilo 112 kW sončno elektrarno, ki bo proizvedla okrog 120 MWh električne energije letno in ki pokriva potrebe mestnega jedra po električni energiji.

Preberi več >>

Zaposleni na Policijski upravi Celje so s proslavo, ki so jo pripravili v kulturnem domu v Šmarju pri Jelšah, obeležili dan policije. Podelili so bronaste znake policije za sodelovanje, zlate ščite policije in velike ščite policije z bronasto zvezdo. Med prejemniki zlatega ščita policije je bil tudi Nikolaj Zorec, načelnik Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje, sicer pa občan Radeč.

Preberi več >>

Za Društvom invalidov Radeče je v prvem tednu junija še tretje popoldansko pohodniško druženje - tokrat jih je pot vodila od izhodišča pri Stari šoli na Jagnjenici po dolini Sopote do Logarnice, uvod v gibanje pa se je začel z izčrpno predstavitvijo direktorice KTRC Radeče Dubravke Kalin, ki je pohodnike izčrpno seznanila o idejni zasnovi in izpeljavi projekta nekdanje jagnjeniške šole, izvedeli pa tudi marsikaj zanimivega o pomembnih turističnih atrakcijah doline Sopote.

Preberi več >>

Na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih je Občina Radeče v mesecu maju zaključila projekt Wifi4EU, za katerega je s strani Evropske unije prejela bon v višini 15.000 evrov. V okviru projekta je zagotovila brezplačen dostop do interneta na 10 različnih lokacijah - te so z dostopom pokrite na šestih zunanjih in na sedmih notranjih točkah.

Preberi več >>

Prosvetno društvo Vrhovo je v tesnem sodelovanju s PGD Vrhovo (soorganizatorji) in ob podpori domače krajevne skupnosti izvedlo 2. Festival slovenske goveje juhe, na katerem je sodelovalo 13 ekip. Podelili so pet nagrad, za prve tri najboljše juhe, za najboljšo zakuho in za najlepše urejeno stojnico.

Preberi več >>

Sredi prireditev Tednov vseživljenjskega učenja se je znašel tudi vsakoletni Teden gozdov, v sklopu obeh velikih dogodkov pa so preteklo nedeljo popoldan udeleženci izvedli meditativni sprehod skozi gozd pod vodstvom Marije Imperl in se ob koncu druženja seznanili tudi z nekaterimi zanimivostmi s področja astronomije preko pripovedovanja s strani Ambroža Karlovška.

Preberi več >>

Glasbena šola Laško-Radeče je ravno v obdobju sprejema novih učencev in v tem duhu so pripravili dan odprtih vrat. Poimenovali so ga V deželi glasbe, na njem pa predstavili vsa glasbila, ki jih poučujejo v glasbeni šoli ter petje in ples. Dogodek so si v dopoldanskem času ogledali otroci iz vrtca in osnovnošolci, v večernem terminu pa tudi starši in vsi ostali, ki so zainteresirani za vpis v glasbeno šolo.

Preberi več >>

Člani Društva invalidov Radeče, ki so 12. aprila uspešno izvedli svoj prvi pohod, so se v ponedeljkovem popoldnevu polni zagona, ki ga te dni dodatno dviguje še prijetno toplo vreme, podali na njihov drugi pohod. Začeli so tam, kjer so prejšnjič zaključil - pri ribiškem domu Ribiške družine Radeče na Hotemežu.

Preberi več >>

Na Tržnici Radeče je Hortikulturno društvo Radeče pripravilo Zelemenjavo, na kateri so bile na voljo tako za menjavo kot tudi z vidika brezplačne izročitve sadike zelenjadnic, rož in zelišč, ki so jih prijazno predstavljale in ponudile dame zrelih let, ki jih povezuje (tudi) ljubezen do vrtnarjenja. Dogodek je potekal petič.

Preberi več >>

Učna pot Savus je zahvaljujoč Po-Savskemu rečnemu turizmu, projektu, ki povezuje občine posavske regije v luči skupne reke Save,  bogatejša za klop Savus 360°. Po tem, ko jo je pred prvotno načrtovano otvoritvijo zagodlo vreme, je 12. maja v prijetno toplem in sončnem dopoldnevu bila uspešno izvedena krajša slovesnost s priložnostnim programom, ob katerem so pridobitev uradno predali namenu.

Preberi več >>

PRILAGAJANJE