Arhiv: Dogaja se

Vsako leto v mesecu februarju v Prosvetnem društvu Vrhovo pripravijo in izvedejo občni zbor. Zaradi omejitve zbiranja števila ljudi, so se na sestanku zbrali člani izvršnega odbora, predstavnik nadzornega odbora, predstavnik inventurne komisije ter predstavnika gledališke in športne sekcije društva. Vse je torej potekalo po priporočilih NIJZ.

Preberi več >>

Zdravstveni dom Radeče je prvi zdravstveni zavod v Sloveniji, ki je prejel pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec. Ekvilib Inštitut, ki je s partnerji GZS, ZDS in ZSSS nosilec certificiranja, povabil zdravstvene zavode ter vse druge gospodarske in negospodarske organizacije, da izkoristijo letošnji Javni poziv za sofinanciranje postopka pridobitve pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, bo okviru razpisa v letu 2021 100 podjetjem in organizacijam brezplačno podelil certifikat.

Preberi več >>

Prve letošnje krvodajalske akcije, ki jo je Območno združenje Rdečega križa Laško-Radeče s Krajevno organizacijo Rdečega križa Radeče in izvajalcem Zavodom Republike Slovenije za transfuzijsko medicino, pripravilo na pustni torek na "tradicionalnem" prizorišču Domu PORP, se je udeležilo 66 krvodajalcev, med katerimi pa so bili le štirje odklonjeni.

Preberi več >>

Na portalu E-naročanje je PGD Radeče objavilo javno naročilo kot društvo, katerega nakup sofinancira Občina, saj je po izbiri dobavitelja podvozja potrebno za bodoče gasilsko vozilo AC 35/60 potrebno izbrati še izvajalca, ki bo izdelal nadgradnjo. Predmet javnega naročila je tako izdelava nadgradnje za gasilsko vozilo AC 35/60.

Preberi več >>

Benjamin Šeško je športno ime nogometnega sveta, ki po mnenju poznavalcev veliko obeta, marsikateri kraju pripaden Radečan pa si šteje v ponos, da je Benjamin že prispeval svoje v vrstah Red Bull Salzburga in si vse bolj prepoznavno utira pot do odličnosti v svojem priljubljenem športu. Njegov nastop na zadnjo januarsko soboto je eden od velikih korakov, saj je debitiral v članski postavi prve lige.

Preberi več >>

Natanko leto dni za tem, ko je bila izvedena v radeškem hramu kulture javna predstavitev prvega almanaha Radeč (kronike leta v občini Radeče), je luč sveta ugledal drugi - z letnico 2020. Knjiga Almanah občine Radeče Radeški utrip 2020 ima 180 strani, znotraj tega pa je 448 različnih zapisov o dogajanju v radeški občini vse od januarja pa do konca decembra.

Preberi več >>

Na podlagi sklepa Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se pričenja popis oziroma ocenjevanje škode na stvareh zaradi posledic zelo močnega potresa na Hrvaškem (29. decembra 2020). Škoda na stavbah po potresu je bila zabeležena v 88 slovenskih občinah, med njimi v občini Radeče. Po sedaj zbranih podatkih zaradi potresa v občini Radeče ni bilo porušenih objektov, za lastnike tistih stavb, ki so utrpele škodo, pa je nastopil čas popisovanja in prijave.

Preberi več >>

Zadnji dan pred začetkom šolanja na daljavo v oktobru so radeški šoli uspešno izpeljali šolsko tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni. Prvouvrščeni na šolskem tekmovanju devetošolki Ema Stella Novak in Ana Marija Vintar sta se udeležili tudi državnega tekmovanja, ki pa je v organizaciji Zveze društev diabetikov Slovenije potekalo na daljavo. Ana Marija Vintar je na tem tekmovanju osvojila srebrno priznanje, katerega je prejela v januarju 2021.

Preberi več >>

V  letu 2021 je po podatkih Območnega združenja Rdeči križ Laško-Radeče v radeški občini trenutno 18 občanov, ki bodo imeli svoj 90. rojstni dan, torej bodo letošnji slavljenci, katere običajno v dogovoru s svojci obiščejo predstavniki Društva upokojencev Radeče in domače krajevne organizacije Rdečega križa z županom Občine Radeče na čelu. Med jubilanti leta 2021 je sedem moških in enajst žensk.

Preberi več >>

V radeški občini je registriranih 72 gospodarskih družb v obliki d.o.o.-jev in 158 samostojnih podjetnikov. Na Območni obrtni zbornici Laško, pod okrilje katere radeški podjetniki spadajo, prejemajo v zadnjem letu veliko vprašanj, tudi ali pa predvsem tistih, ki niso člani OOZ Laško. Ni malo dilem in nejasnosti, kako sploh trenutno in v bodoče poslovati, saj je pojav koronavirusa, še posebej pa uvedba ukrepov, ki za večino podjetnikov pomenijo onemogočeno ali "zamrznjeno" poslovanje, povzročil marsikatero zagato, ki pa zahteva strokovne nasvete in usmeritve.

Preberi več >>

Že skoraj štiri leta so trajale sodne obravnave, v katerih so družbe, povezane z nekdanjim prvim možem radeške papirnice Igorjem Rakušo, želele sprožiti postopek prisilne poravnave družbe Radeče Papir Nova d.o.o. Po tem, ko je prizadevanja Rakuševih »lovk« Okrožno sodišče v Celju po začetku prisilne poravnave zavrnilo, so se tri družbe pritožile na sklep celjskega sodišča, a njihovi pritožbi ni ugodilo niti Višje sodišče v Ljubljani. Radeška papirnica tako odslej ni več v nobeni obliki omejena s prisilnimi insolvenčnimi predpisi.

Preberi več >>

Obdobje, ki je s seboj prineslo žal več slabega kot dobrega, je posledice pustilo in jih še naprej pušča na številnih (storitvenih) dejavnostih. Radeški utrip je preveril, kako so se spopadle s preteklim poslovno težkim letom (ki se nadaljuje v 2021) ponudnice kozmetičnih storitev v Radečah: Metka Ramovš, Viktorija Suhoveršnik in najmlajša Lea Mesec.

Preberi več >>

V času, ko je najverjetneje večina mirno spala, so se tla zatresla, najprej dva kilometra zahodno od Radeč in pol ure kasneje še štiri kilometre jugozahodno od Radeč. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje se je prvi potres z nadžariščem in magnitudo 0.9 le streljaj iz Radeč pripetil ob 02.31, drugi z magnitudo 0.8 pa ob 03.09.

Preberi več >>

Na predvečer praznika svetih treh kraljev, 5. januarja, bi članice Društva kmečkih žena Arnika k blagoslovu prinesle božični praznični kruh poprtnik, a letošnje razmere tega niso dovoljevale. Četudi se je tradicija srečanja ob blagoslovu morala prekiniti, pa se sama tradicija peke poprtnikov nikakor ni. V domovih svibenskih gospodinj in izpod rok marsikatere ženske radeškega območja so bili zameseni, oblikovani, vzhajani in pečeni raznovrstni poprtniki.

Preberi več >>

V sredo, 6. januarja 2021, so ob 18.01 seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres v bližini Petrinje (Hrvaška), 147 km jugovzhodno od Ljubljane. Po podatkih EMSC je magnituda potresa 5,0. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci cele Slovenije, vprašalnik, s katerim so zaznavo potrdili prebivalci radeškega območja, pa je izpolnilo šest občanov. Na ARSO so ocenili, da intenziteta (učinki) potresa v Sloveniji ni presegla V. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Preberi več >>

V središče mesta, ki je bilo v mesecu decembru 2020 bogato okrašeno s prazničnimi lučmi, je zadnji dobri mož povabil občane, predvsem pa otroke, natančneje v park, kjer je 30. in 31. decembra med 17. in 18. uro razveseljeval s svojo podobo in z dobrimi željami, otroci pa so bili najbolj veseli sladkih pozornosti iz rok Dedka Mraza, katere je v ta namen prispevala Občina Radeče.

Preberi več >>

Leto 2020 je za Krosmintonski klub Radeče minilo, razmeram navkljub, praznično, saj v 2020 mineva 10 let od ustanovitve tega društva, ki se ukvarja s prav posebno športno panogo. V zadnjih decembrskih dneh so svoje člane razveselili z obdaritvijo s priložnostnim zbornikom, ki ga je klub izdal, po tem, ko je vsebino zbral in uredil mag. Matjaž Šušteršič.

Preberi več >>