Arhiv: Dogaja se

Meteorologi so napovedali, vreme pa se je izkazalo za točno tako: zapadel je sneg v aprilu, katerega v že toplejših mesecih sicer nismo (več) vajeni. Pobelilo je radeško občino in tudi ves preostali del Slovenije.

Preberi več >>

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bilo v Radečah v mesecu marcu 27 pozitivnih testov na koronavirus, do 1. aprila pa je koronavirusno bolezen prebolelo skupno 385 pacientov

Preberi več >>

V tednu pred velikonočnimi prazniki so na vrata domov, kjer domujejo najmlajši občani občine Radeče, potrkali prijazni raznašalci daril, ki so v imenu Občine Radeče in velikonočnega zajčka, razveselili prav vsakega, ki je sprejel paket pozornosti. Otrok, ki so dobili darila, je bilo v celotni občini, torej v vseh štirih krajevnih skupnostih, vse od Vrhovega preko Radeč pa do Jagnjenice in Svibna, skupno 321.

Preberi več >>

Na 6. redni seji Sveta za preventivo in vzgojo (SPV) v cestnem prometu Občine Radeče je župan Tomaž Režun podelil Stanislavu Zajcu Srebrni znak AVP za leto 2019. Predlog za podelitev Srebrnega znaka AVP je podal SPV Občine Radeče, potrdila pa ga je Agencija za varnost prometa Republike Slovenije, ki Srebrni znak AVP podeljuje za pet- in večletno uspešno delo na področju prometne preventive in vzgoje.

Preberi več >>

Glasbena šola Laško-Radeče v sodelovanju z učitelji, ki so tudi mentorji mladim nadebudnim glasbenikom, izvedla spletni nastop, na katerem so nastopili učenci Enote Radeče: Lea Kravogel, Iva Razboršek, Teja Repovž, Mark Debevec, Milla Marjanovič, Simon Schuller, Nik Strnad, Lea Čeč, Aljaž Hercog, Ema Požun, Julija Knez, Domen Sonc, Andraž Stopinšek, Ana Kmetič, Pia Mlakar in Sara Babič.

Preberi več >>

Ob svetovnem dnevu gozdov, ki se obeležuje in praznuje vse od leta 2012 19. marca, so predstavniki razlilnih organizacij in trije župani, tudi radeški, pri kopišču oglarske domačije na Dolah pri Litiji zastavili kopo rekorderko, ki bo z zloženimi 300 prostorninskimi metri lesa največja kopa v Evropi.

Preberi več >>

Atletinji Atletskega kluba Radeče Maja Knez in Manca Renko sta minulo soboto uspešno nastopili na Državnem prvenstvu za mlajše mladince in mladinke v dvorani v Novem mestu. Maja je v teku na 400 m osvojila 10. mesto z novim osebnim rekordom 1.02,54 minute, Manca pa je v troskoku z novim osebnim rekordom 11,40 m osvojila 3. mesto in bronasto medaljo.

Preberi več >>

Klekljarska sekcija Nitke, ki deluje v okviru Društva upokojencev Radeče, v Knjižnici Laško - enoti Radeče vse do konca meseca marca razstavlja rezultat številnih ur, namenjenih svojevrstni ročnodelski umetnosti. Zaradi epidemioloških razmer začetnega dne razstave letos ni spremljal priložnostni program, kljub vsemu pa ustvarjalke toplo vabijo k ogledu vse, ki vas pot popelje mimo radeškega knjižnega hrama.

Preberi več >>

Vsako leto v mesecu februarju v Prosvetnem društvu Vrhovo pripravijo in izvedejo občni zbor. Zaradi omejitve zbiranja števila ljudi, so se na sestanku zbrali člani izvršnega odbora, predstavnik nadzornega odbora, predstavnik inventurne komisije ter predstavnika gledališke in športne sekcije društva. Vse je torej potekalo po priporočilih NIJZ.

Preberi več >>

Kmalu po opoldnevu je na Jagnjenici prišlo do travniškega požara, katerega je po dobri uri gašenja uspešno ukrotilo šest gasilcev iz PGD Jagnjenica in šest iz PGD Radeče. Požar se je pripetil ob kurjenju na gredi na njivi, ob čemer se je zgodil preskok na travnik, ogenj pa se je zaradi suhe podlage in vetra hitro razširil navzgor po bregu, je povedal Tomaž Šmrgut iz PGD Jagnjenica, ki je bil tokrat vodja intervencije.

Preberi več >>

Bilo je prijetno sobotno popoldne, ko so prvič v tem koledarskem letu zapiskali pozivniki gasilcev operativcev iz PGD Radeče. Krajani na območju Zagrada so namreč opazili onemoglega psa v potoku Sopota in po aktivaciji ReCo Celje se je na prvo tovrstno intervencijo odzvalo devet gasilcev, ki so rešili nebogljenega psa iz vode.

Preberi več >>

Zdravstveni dom Radeče je prvi zdravstveni zavod v Sloveniji, ki je prejel pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec. Ekvilib Inštitut, ki je s partnerji GZS, ZDS in ZSSS nosilec certificiranja, povabil zdravstvene zavode ter vse druge gospodarske in negospodarske organizacije, da izkoristijo letošnji Javni poziv za sofinanciranje postopka pridobitve pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, bo okviru razpisa v letu 2021 100 podjetjem in organizacijam brezplačno podelil certifikat.

Preberi več >>

Prve letošnje krvodajalske akcije, ki jo je Območno združenje Rdečega križa Laško-Radeče s Krajevno organizacijo Rdečega križa Radeče in izvajalcem Zavodom Republike Slovenije za transfuzijsko medicino, pripravilo na pustni torek na "tradicionalnem" prizorišču Domu PORP, se je udeležilo 66 krvodajalcev, med katerimi pa so bili le štirje odklonjeni.

Preberi več >>

Na portalu E-naročanje je PGD Radeče objavilo javno naročilo kot društvo, katerega nakup sofinancira Občina, saj je po izbiri dobavitelja podvozja potrebno za bodoče gasilsko vozilo AC 35/60 potrebno izbrati še izvajalca, ki bo izdelal nadgradnjo. Predmet javnega naročila je tako izdelava nadgradnje za gasilsko vozilo AC 35/60.

Preberi več >>

Ker so časi drugačni, je tudi proslava ob slovenskem kulturnem prazniku potekala drugače. Virtualno. In v času, ko smo prikrajšani za druženje, so ravno virtualni dogodki tisti, ki (četudi v drugačni obliki) vendarle povezujejo in skrbijo, da spomin na umetnost ne zbledi. "Kultura in kulturniki ne bomo utihnili. Prav kultura je tista rdeča nit, ki ostaja. In tudi če vzamejo odrske deske in možnost za skupinsko ustvarjanja, glasu na morejo vzeti," so v uvodu proslave, ki se je odvila v Vrhovem, na radeški železniški postaji in v županovi pisarni, optimistično povedali člani Prosvetnega društva Vrhovo.

Preberi več >>

Epidemija je učence Glasbene šole Laško-Radeče iz dvoran preusmerila pred računalnike, kjer se učijo in nastopajo na daljavo. Učenci Enote Radeče so s pomočjo staršev nastop posneli v domačem okolju, pri tem pa so se srečevali tudi z nepredvidljivimi izzivi tehnologije. A konec koncev je celota z obilo dobre volje uspela.

Preberi več >>

V februarju, ko praznujemo kulturni praznik, je primeren čas, da kakšno novico več namenimo kulturi in dosežkom naših umetnikov. V domač kraj je tako prispela novica in povabilo uspešne violinistke Tanje Sonc, tudi dobitnice Priznanja Ivana Pešca v letu 2018.  V sredo, 10.2. je nastopila v Berlinu na oddaji Europe@Home, ki jo vodi svetovno znani violinist Daniel Hope.

Preberi več >>