Arhiv: Dogaja se

Tretji petek v mesecu novembru obeležujemo Dan slovenske hrane, s čimer podpiramo (tudi) kmete pri njihovih naporih in izražamo naše spoštovanje do njihovega dela. V Radečah imamo kar nekaj ponudnikov izdelkov, iz katerih lahko pripravimo kvaliteten zajtrk, ki denimo tradicionalno vključuje kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Letos bodo zaradi epidemije otroci in mladostniki Slovenski tradicionalni zajtrk namesto v vrtcu in šoli obeležili kar v svojem domačem okolju.

Preberi več >>

Na območju Trubarjevega nabrežja je bilo v novembru izvedeno podaljšanje vodovodnega omrežja - natančneje, v območju starega mostu čez Savo proti Podkraju je z vzpostavitvijo novega odseka radeškega vodovoda omogočen priklop vode sedmim gospodinjstvom, v katerih so vsi uporabniki radeški občani.

Preberi več >>

19. oktobra so v Zdravstvenem domu Radeče začeli s cepljenjem proti sezonski gripi. "Zavihajmo rokave! Cepimo se proti sezonski gripi. Letos je bolj kot kdaj koli prej pomembno, da se pred gripo zaščitimo s cepljenjem, še posebej to velja za skupine, pri katerih gripa lahko poteka težje ali z zapleti. " Tako so poziv k cepljenju, ki je letos brezplačno, začeli v domači zdravstveni ustanovi, v kateri so do sedaj cepili že več kot 400 ljudi.

Preberi več >>

Po tem ko je seja, na kateri bi morali 21. oktobra izvoliti ravnateljico radeške šole za mandatno obdobje nadaljnjih pet let, bila odpovedana, je Svet zavoda OŠ Marjana Nemca Radeče sejo izvedel dva dni po odpovedanem datumu preko videokonference, zvečer istega dne pa so člani sveta omenjenega javnega zavoda posamezno prihajali v šolo, kjer so pred tričlansko volilno komisijo oddali glasove za izbor kandidatke za ravnateljico. Večino glasov je prejela Jana Wetz.

Preberi več >>

Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij je z Družbo hčera krščanske ljubezni sv. Vincencija Pavelskega v mesecu oktobru 2020 z aneksom k najemni pogodbi podaljšala najemno razmerje za prostore v uporabi Prevzgojnega doma Radeče, in sicer za obdobje sedmih let, to je do 31. oktobra 2027.

Preberi več >>

Občinski odbor Nove Slovenije je preko svetniške skupine na Občino Radeče in posredno na Komunalo Radeče naslovil vprašanje, ali je možno pri domačemu radeškemu komunalnemu podjetju ob smrti in žarnem pogrebu naročiti leseno žaro v obliki male krste ali drugih oblik.

Preberi več >>

Kjer se konča Jagnjenica in se ob cesti, ki vodi naprej do Sopote-Podkuma-Ljubljane, začnejo razprostirati prve hiše zaselka Zagrad, stoji še edini delujoči mlin ob hudourniškem potoku Sopota Cumarjev mlin, za katerega skrbita Danica in Jože Potrpin. Da bodo mlinski kamni lahko še naprej mleli, si aktivno prizadevata, a so administrativni mlini nerazumljivo počasni, zaradi česar sta se upravitelja po pomoč obrnila na Občino Radeče oz. njen oddelek za gospodarstvo in prostor.

Preberi več >>

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile in velika količina padavin je marsikje zahtevala pomoč služb iz sistema za zaščito in reševanje - tudi v Radečah, kjer je voda zalivala kletne prostore stavb ter ponekod tudi povzročila plazove, ob čemer so imetje ter tudi eno človeško življenje reševali gasilci operativne enote PGD Radeče.

Preberi več >>

Na svojo prvo delovno vožnjo v radeški občini se je podala posavska potujoča knjižnica, poimenovana Bralko. Knjigam prilagojem avtobus, je največ navdušenja požel na Svibnem, kjer ni manjkalo veselega otroškega vrveža. Preden pa se je bibliobus popeljal v višje ležeč predel radeške občine v svibenske konce, se je najprej ustavil v Vrhovem, na parkirišču pred Barom Branka.

Preberi več >>

Župan Občine Radeče Tomaž Režun je sklical 11. redno sejo Občinskega svéta Občine Radeče, ki se bo v ponedeljek, 12.oktobra odvijala v Domu kulture Radeče in tekom poteka vsebovala 11 točk dnevnega reda. Radeški občinski svéta sestavlja devet moških in le nekaj manj, sedem žensk, prisotni pa se bodo tako seznanili z nekaj pomembnimi zadevami kot tudi odločali z glasovanjem.

Preberi več >>

Na Gradu Rajhenburg je pod organizacijsko taktirko Posavske gospodarske zbornice Krško potekala podelitev regionalnih priznanj za inovacije 2020, na kateri je največji zaposlovalec v dolini Sopote, podjetje Radeče papir nova d.o.o. prejelo zlato priznanje za prispevek na področju inovativnosti, in sicer za inovacijo, ki nosi strokovni naziv Optimizirana vgradnja specialnih papirnih blanšet.

Preberi več >>

Hitra pošta d.o.o. je po tem, ko je že delovala na petih lokacijah (v Logatcu, Ajdovščini, Mariboriu, Kamniku in Novem mestu) s 1. oktobrom začela poslovati na svoji šesti podružnici v Radečah. Njihovi poslovni prostori se nahajajo na naslovu Obrežje 2, v poslovni stavbi, ki jo je v preteklosti uporabljalo podjetje Konstruiranje jeklenih konstrukcij, Klemen Ljubelšek, s.p. Radeško podružnico Hitre pošte kot tudi celotno družbo v funkciji direktorja vodi domačin, Jernej Jahn.

Preberi več >>

Gostilna Jež na Jagnjenici je gostila ljubitelje vin, ki se preko poslovne ponudbe ukvarjajo tudi povečini z gostinstvom - ti so skozi poučno druženje s 83-letnim Sergijem Cesarjem pridobili nekaj novega znanja, potrebnega za uspešno poslovanje. Triurni izčrpen seminar je v prostorih Roka in Anete Martinčič organiziralo podjetje Sevničana Roka Petančiča Pro vino.  

Preberi več >>

Z otvoritvijo rekonstruiranega parkirišča in prenovljenega nadstreška nad glavnim vhodom v Zdravstveni dom Radeče je bil tudi uradno predan svojemu namenu uspešno zaključen projekt Občine Radeče in ZD Radeče. Otvoritev je potekala sočasno z dogodkom Zaveži pentljo in zapleši z menoj, tako tudi v soorganizaciji Združenja Europa Donna ob prihajajočem rožnatem oktobru, mesecu ozaveščanja o raku na dojkah.

Preberi več >>

16. Dan slovenskih lekarn se zadnjo septembrsko soboto obeležuje tudi v Radečah. Lekarna Radeče, ki je delovno okolje šestim zaposlenim, spada pod okrilje Celjskih lekarn in je na njihov "praznični dan" na voljo še posebej s svetovanjem o pravilni in varni uporabi zdravil - letos se farmacevti bolj posvečajo "moški" temi, zato tudi rdečo nit Dneva slovenskih lekarn predstavljajo zdravila in moški.

Preberi več >>

Posavski dopisnik TV SLO Goran Rovan je ob pomoči snemalca in montažerja Miloša Šanteka za objavo v Slovenski kroniki, ki sledi dnevnoinformativni večerni oddaji Dnevnik, pripravil novico o razvoju inovativnega izdelka v radeški papirnici.

Preberi več >>

Na parkirišče nasproti občinske zgradbe je pripeljal Bralko, posavski bibliobus, preko katerega bodo knjige našle pot tudi v bolj odročne kotičke radeške občine. Nagovor sta imela direktor laške knjižnice in radeški župan, v priložnostnem programu pa so nastopili Trobilni kvintet Godbe Slovenskih železnic, pianist Gal Gros in Nuška Drašček.  

Preberi več >>