10. pohod po “Ostrovrharjevi vinski poti”

Nazaj

Vabilo na 10. pohod po »Ostrovrharjevi vinski poti«

Vinogradniki Ostrovrharjevih goric v Zagradu bomo organizirali 10. jubilejni tradicionalni »Pohod po Ostrovrharjevi vinski poti«.

Ob tem našem jubileju smo se odločili, da pohodno pot podaljšamo in s tem vključimo v našo ponudbo pohodnike, ki bi želeli spoznati širše območje južnega dela kumskega hribovja.
Daljši pohod se bo pričel v soboto, 14. 06 2014, ob 15.30 z izhodiščno točko v Zagradu pri Cumarjevem mlinu.
Od tu se bomo sprehodili skozi zaselku Zagrad, si ogledali naravne znamenitosti in obenem poskusili domače dobrote. Pot bomo nadaljevali do Vetrnega vrha, od koder se odpira krasen pogled na vzhodni del doline Sopote. Z Vetrnega vrha je lepo viden grajski hrib z ostanki Ostrovrharjevega gradu z delom Svibnega ter v ozadju s pogledom na Dolenjsko. Nato se bomo podali po »stari gozdni poti« Vetrni vrh- Zagrad, kjer se bomo pridružili ostalim pohodnikom po Ostrovrharjevi vinski poti.

Pričetek pohoda od zidanice do zidanice bo ob 18.00 pri domačiji Celestina, kjer je označba za Ostrovrharjevo vinsko pot. Po krajšim kulturnim programu se bomo sprehodili po Ostrovrharjevi vinski poti, kjer bomo pri zidanicah poskusili vina, ki so ga pridelale marljive roke vinogradnikov. Na koncu vinske poti bo poskrbljeno za kulturni program, dobro voljo, odlično kapljico, jedačo in zabavo z ansamblom Grom.

Parkirišča bodo urejena na obeh izhodiščnih točkah. Parkirali boste na lastno odgovornost.
Za pohodnike daljše poti bo štartnina 8 evrov, v katero sta vključena spominski kozarec in bograč, za vse ostale pohodnike pa 3 evre za spominski kozarec in pokušino vin pri vseh zidanicah.

Pohodniki po Ostrovrharjevi vinski poti ste ob vsaki udeležbi prejeli spominski kozarec. Tiste udeležence, ki bodo prinesli največ zbranih kozarcev s posameznih pohodov, čaka presenečenje.

Za vse udeležence priporočamo pohodniško opremo. Udeležba pohoda bo na lastno odgovornost.

Zagrad, 21. 05. 2014
TD Ostrovrharji Svibno
Sekcija vinogradnikov Zagrad

 

Preskoči na osrednjo vsebino