Arhiv: Dogaja se

Na petem svetovnem prvenstvu je nova svetovna prvakinja v krosmintonu postala Jasmina Keber, ki je v finalu ugnala svojo varovanko, 17-letno Lori Škerl. Slednja je v paru z Danajo Knez osvojila še naslov svetovnih prvakinj v ženskih dvojicah, Matjažu Šušteršiču pa je bil potrjen nov mandat na čelu Mednarodne krosmintonske organizacije ICO; vsi navedeni so člani Krosminton kluba Radeče.

Preberi več >>

Pri Ribiškem domu na Hotemežu pri Radečah je izveden dan slovenskih markacistov, katerega sta soorganizirala Odbor za planinske poti – Meddruštveni odbor planiskih društev Zasavja in Komisija za planinske poti  pri Planinski zvezi Slovenije. Blizu 200 markacistov je urejalo 200 km dolgo Zasavsko planinsko pot.

Preberi več >>

Na zadnji junijski dan je zagorelo pod gradom v kraju Svibno (Občina Radeče).  Na kraj dogodka so prostovoljni gasilci odhiteli s petimi vozili, skupno 27 gasilcev iz operativnih vrst PGD Svibno in PGD Radeče pa je požar pogasilo v dobrih dveh urah, je povedal vodja intervencije, poveljnik PGD Radeče, Janez Sonc.

Preberi več >>

V t.i. "spodnjem" Jelovem je bila izvedena uradna otvoritev asfaltiranega odcepa, ki vodi do gospodinjstev Rogel, Šrenk, Rozman in Ramovš.  Po zaključenem projektu sicer že v jeseni 2018 je bilo tako organizirano tudi formalno odprtje začetka odcepa, na katerem so se zbrali tako krajani kot tudi predstavniki investitorja (Občina Radeče) ter predstavnik Krajevne skupnosti Radeče v vlogi posredovalca za izvedbo omenjene investicije.

Preberi več >>

Na Slovaškem v Bratislavi je od 20. do 24. junija potekalo svetovno karate prvenstvo, katerega se ga je udeležilo kar 2219 tekmovalcev iz 41-ih držav sveta ter petih kontinentov. Iz Karate kluba Radeče se je svetovnega prvenstva udeležilo pet tekmovalcev, ki so skupaj s tekmovalci iz KK Novo mesto ter KK Črnomelj sestavljali Karate team Slovenija - med njimi je izjemen uspeh dosegla Pia Patricija Breznikar, novopečena svetovna prvakinja.

Preberi več >>

Na državnem prvenstvu v atletiki za starejše mladince in mladinke so za Atletski klub Radeče nastopili vsi (trije) mladinci in obe mladinki ter skupno osvojili pet medalj, kar za mlade športnike in za klub predstavlja odličen izkupiček tekmovanja.

Preberi več >>

V sklopu tradicionalnega Splavarjenja, je Atletski klub Radeče pripravil 15. Splavarjev tek, katerega so se udeležili mnogi tekaški navdušenci, ki so tekmovali na treh različno dolgih progah glede na letnik rojstva, udeleženci rekreativnega teka v dolžini 2,5 km in teka po pravilih Dolenjskega pokala v dolžini 7,5 km, ob koncu pa še slaba deseterica najmlajših iz domačega vrtca.

Preberi več >>

V Domu kulture je Javni zavod Osnovna šola Marjana Nemca Radeče pod mentorstvom zborovodkinje Jane Wetz organiziral proslavo ob dnevu državnosti, na kateri je bil slavnostni govornik svétnik Občinskega sveta Občine Radeče, Miran Prnaver, podeljene pa so bile tudi plakete Županova petica najbolj uspešnim učencem.

Preberi več >>

Na pomolu ob reki Savi v centru Radeč je bilo živahno, saj se je zbralo precejšnje število tako domačinov kot tudi gostov, ki so na prvo uradno plovbo pospremili novozgrajen splav Savus LA 004, ki lahko sprejme hkrati 70 obiskovalcev na svoj krov.

Preberi več >>

Kulturno društvo Godalni orkester Strunikat je v prijetno toplem nedeljskem popoldnevu pripravilo koncert, ki je bil zaradi ambientalnega dela za poslušalce malce drugačen od večine nastopov - ob zvokih, izvabljenih iz notranjosti najbolj številčnih instrumentov, violin, so poskrbeli za pozibavanje na rečnih valovih na novem splavu.

Preberi več >>

Na radeškem stadionu je potekalo v dopoldanskem času pokalno regijsko tekmovanje gasilske mladine in tekmovanje gasilskega podmladka radeške gasilske zveze, v popoldanskem pa so vsakoleten tekmovalni prikaz vaje izvedli še člani in članice ter starejši gasilci iz Gasilske zveze Radeče.

Preberi več >>

Na finalu Atletskega pokala Slovenije za člane in članice je imela pravico do nastopa le dvanajsterica najboljših v posamezni disciplini. Mednje so se prebili tudi trije iz Atletskega kluba Radeče, od teh pa sta dva stopila na stopničke zmagovalnega odra.

Preberi več >>

Predstavniki prostovoljnih gasilskih društev, kateri sestavljajo Gasilsko zvezo Radeče, predsednik Gasilske zveze Radeče in radeški župan so podpisali Pogodbo o opravljanju javne gasilske službe v občini Radeče.

Preberi več >>

Javni zavod OŠ Marjana Nemca Radeče se lahko zahvaljujoč angažiranima in kemijskem področju predanima učencema pohvali, da ima v svoji sredini kar dva državna prvaka, osmošolca Nina Kolandra in devetošolko Lizo Novak, katera sta dosegla zavidljive uspehe pod mentorstvom učiteljice Nevenke Tratar.

Preberi več >>

Na ekološkem-novinarskem tekmovanju, katerega organizira društvo Planet Zemlja, je s s svojim novinarskim člankom, katerega je pripravila pod mentorstvom Ljiljane Lopatić Legan in Nevenke Tratar, sodelovala tudi Ana Marija Vintar ter osvojila 1. mesto ter s tem zlato Zeleno pero v kategoriji 6. in 7. razred.

Preberi več >>

Prostovoljno gasilsko društvo Rečica, ki deluje znotraj Gasilske zveze Laško, je organiziralo že tradicionalni tekmovalni dan za gasilski podmladek, poimenovan otroški gasilski boj, katerega so se udeležile tudi tri ekipe iz Gasilske zveze Radeče, in sicer pionirji iz PGD Radeče ter dve ekipi mladink iz PGD Svibno.

Preberi več >>

Po že ustaljeni tradiciji so strokovne delavke Vrtca Radeče, ki spada pod okrilje Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, skupaj z najmlajšimi, katere so spremljale celotno vrtčevsko leto, pripravile poslovilni dogodek za starše, katerih otroci s tem poletjem zapuščajo igralnice in bodo v prihajajočem septembru sedli za šolske klopi v učilnicah.

Preberi več >>