Arhiv: Dogaja se

Pred radeško poslovalnico Mercatorja je potekala razglasitev rezultatov s podelitvijo donacij sodelujočim, (Društvu upokojencem Radeče, KUD RAP Mažorete in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Radeče), v dobrodelni akciji »najboljšega soseda«, Radi delamo dobro.

Preberi več >>

Na tretjem turnirju izmed petih letošnjih turnirjev ICO Svetovne krosmintonske serije so v nemškem Hannovru slovenske barve uspešno zastopali Danaja Knez, Lori Škerl in Jaša Jovan, med katerimi sta dekleti članici Krosminton kluba Radeče.

Preberi več >>

Z opravljanjem pisnega preizkusa znanja se je v začetku maja zaključil tečaj za strojnika, katerega je organizirala Gasilska zveza Radeče, uspešno pa ga je zaključilo 24 tečajnikov iz vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev v občini.

Preberi več >>

JZ Osnovna šola Marjana Nemca Radeče je tudi letos dokazala, da jim je pomen lokalnega turizma v malem prstu – po lanskoletnem prejemu treh zlatih priznanj za turistično nalogo Radeče, dolina papirja, so letos za turistično nalogo Od železnega do slastnega mostu prejeli dve zlati priznanji, za piko na i pa med vsemi sodelujočimi šolami pometli z vso konkurenco ter osvojili še dodatno, posebno zlato priznanje za najbolj inovativen spominek.  

Preberi več >>

Enega od deževnih dni ob koncu aprila so učenci sedmih razredov JZ OŠ Marjana Nemca Radeče izkoristili za naravoslovni dan v naravi - podali so se na Močilno, kjer so spoznavali živalske vrste ob pomoči Lovske družine Radeče.

Preberi več >>

Prosvetno društvo Vrhovo je po premieri predstave Izpoved mazohista drzno igro v izvedbi Urške Klajn in Žige Medveška uprizorilo ponovno - za strokovno republiško ocenjevalko (selektorico) odraslih gledaliških skupin in za vse tiste, ki si je v februarju niso uspeli ogledati.

Preberi več >>

Radeška športna dvorana je v organizaciji Rokometnega kluba Radeče Papir Nova gostila blizu štiristo mladih športnikov in športnic iz rokometnih klubov, šol in društev iz različnih koncev Slovenije, pa tudi tujine, na že osmem Zajčkovem turnirju.

Preberi več >>

Lions klub Krško je v Dvorani v parku v starem delu Krškega pripravil zaključek likovnega natečaja Plakat miru 2018/19 z naslovom Bodimo prijazni, skozi katerega so organizotorji spodbudili otroke od 11. do 13. leta starosti, da predstavijo svoje videnje miru. Iz 15 posavskih šol je 66 deklic in 9 dečkov izdelalo skupno 75 likovnih del, finalist na nacionalni ravni pa je postal Gal Gros iz OŠ Marjana Nemca Radeče.

Preberi več >>

Prva aprilska sobota je bila za nekatere članice Gasilske zveze Radeče rezervirana za strokovno ekskurzijo, na katero se je v brežiško občino odpravilo 24 gasilk. Organizirana je bila predstavitev množičnih migracij izpred nekaj let, ogled regijskega centra za obveščanje, predstavitev stanovskega društva in sprehod skozi lovski muzej.

Preberi več >>

Prvi petek aprila se je v Gostilni Jež na Jagnjenici sestalo predsedstvo in poveljstvo Gasilske zveze Radeče, skupaj z delegati vseh štirih prostovoljnih društev in stanovskimi ter ostalimi gosti, kjer so pregledali delo minulega leta in začrtali aktivosti za leto 2019.

Preberi več >>

Na prvem turnirju nove sezone ICO Svetovne krosmintonske serije, ki je potekal v dvorani Tri lilije v Laškem, je navdušila Lori Škerl, članica Krosminton Kluba Radeče, ki je pometla z vso konkurenco v ženski kategoriji in se povzpela na najvišjo stopničko na zmagovalnem odru.

Preberi več >>

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti - območna izpostava Laško, ob podpori laške in radeške občine ter v organizacijski izvedbi Gledališkega društva Radeče, organiziral gledališki dan v radeškem domu kulture. Tekom dopoldneva se je na območnem srečanju otroških gledaliških skupin razvrstilo pet različnih, zanimivih predstav.

Preberi več >>

Učenci Glasbene šole Laško-Radeče so se udeležili različnih glasbenih in plesnih tekmovanj na državnem in mednarodnem nivoju. Njihove priprave in izvedbe so potekale načrtno, pod strokovnim vodenjem učiteljev in umetniško podporo korepetitorjev.

Preberi več >>

Po tem, ko številna posavska mesta in kraji že ustaljeno izvajajo vsakodnevno jutranjo telovadbo v sklopu Društva Šola zdravja, je v drugi polovici marca na fitnesu na prostem ob vpadnici v Radeče pričela s prvo vadbo tudi radeška skupina.

Preberi več >>

Sekcija za pohodništvo pri Društvu upokojencev Radeče si je na prvi (koledarski) pomladni dan letošnjega leta izbrala organizirati pohod na Svinjski rt.

Preberi več >>

Na godovni dan Jožetov in Jožic so se zbrali radeški upokojenci na zboru članov ter skozi poročila potrdili izvedene aktivnosti minulega leta, oblikovali plan dela za tekoče leto in izvedli podelitev Velike plakete Zveze društev upokojencev Slovenije prizadevnemu članu, Jožetu Petauerju, ki je delo predsednika društva opravljal dolgih 24 let.

Preberi več >>

Gasilska zveza Radeče je gostila regijski kviz gasilske mladine, na katerem je nastopilo skupno 66 ekip, med katerimi je bilo 24 pionirskih, 23 mladinskih in 19 pripravniških.

Preberi več >>