Arhiv: Dogaja se

Gasilska zveza Radeče je gostila regijski kviz gasilske mladine, na katerem je nastopilo skupno 66 ekip, med katerimi je bilo 24 pionirskih, 23 mladinskih in 19 pripravniških.

Preberi več >>

Športna dvorana v Radečah je gostila mlade nogometaše selekcije U-8 (letniki 2011 in 2012) in v popoldanskem času še U-10 (letniki 2009 in 2010), gostitelji, Nogometni klub Radeče pa so tekom celotnega dne, ko je potekal 3. Muflončkov turnir, razporedili zanimive tekme, prijetno druženje in ustvarjanje zdravega, športnega duha.

Preberi več >>

Ob dnevu žena so članice Skupine klekljaric Nitke v radeški knjižnici pripravile razstavo, v kateri prevladujejo morski motivi in ji zato nadele preprosto ime: Morje, dogodek pa so glasbeno popestrile učenke Glasbene šole Laško-Radeče.

Preberi več >>

Mladinska skupina Gledališkega društva Radeče, ki nosi ime Mačkoni, je v petih letih na odrskih deskah že navdušila s šestimi premierami , da postajajo vse bolj gledališko dovršeni in odrasli pa so dokazali  z uprizoritvijo njihove sedme, sicer pa prve njihove, čisto samostojne predstave - Niti tat ne more pošteno krasti.

Preberi več >>

Gledališko društvo Radeče in Javni sklad za kulturne dejavnosti - Območna izpostava Laško sta soorganizirala delavnico, na kateri so lahko udeleženci podrobneje spoznali pomembne podrobnosti ličenja za namen nastopov na odrskih deskah.

Preberi več >>

Na pustno soboto, ko se je marsikdo za nekaj ur prelevil v maškaro, je tukajšnje Društvo prijateljev mladine organiziralo tradicionalno pustno rajanje, najprej s sprevodom skozi center mesta in nato z razigranim poplesavanjem v Domu Pihalnega orkestra radeških papirničarjev.

Preberi več >>

Na zadnje februarsko popoldne je v kraju Močilno zagorela travnata površina, ogenj je poškodoval tudi del gozdnih površin. Posredovalo je skupno 25 gasilcev PGD Radeče in PGD Jagnjenica s šestimi vozili - pogasili so požar na površini okoli 2000 kvadratnih metrih in pregledali požarišče.

Preberi več >>

V prostorih radeškega gasilskega doma, kjer od februarja do konca maja svoje podjetniško naravnane delovne dni preživlja deseterica udeležencev operacije Podjetno v svet podjetništva za občino Radeče 2019, je večina izmed njih razkrila, v katerih dejavnostih prepoznavajo morebitno lastno uspešno zgodbo.

Preberi več >>

Na podlagi Odloka o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament (Uradni list RS, št. 10/2019) je rok za evidentiranje podpor kandidatom za poslance in poslanke v Evropski parlament od ponedeljka, 25. 2. 2019, do vključno petka, 26. 4. 2019.

Preberi več >>

Zadnje februarsko nedeljsko dopoldne je za podmladek gasilske organizacije v občini Radeče minil tekmovalno.Na Jagnjenici je namreč potekal kviz gasilske mladine Gasilske zveze Radeče, na katerem je nastopilo 6 ekip pionirjev, 7 ekip mladincev in 2 ekipi gasilskih pripravnikov iz vseh štirih prostovoljnih društev.

Preberi več >>

Svoj redni letni zbor članov je izvedlo še zadnje prostovoljno gasilsko društvo v Gasilski zvezi Radeče, po prvem PGD Radeče (26.1), kateremu sta sledila občna zbora PGD Svibno (9.2) in PGD Jagnjenica (16.2), so se v vrhovškem prosvetnem domu srečali še gasilci in gasilke PGD Vrhovo.

Preberi več >>

V Prosvetnem domu Vrhovo je Prosvetno društvo Vrhovo skozi gledališko skupino Žaba gleda&išče premierno predstavila na domačih odrskih deskah novo zgodbo z zgovornim naslovom – Izpoved mazohista, v kateri sta blestela Urška Klajn in Žiga Medvešek.

Preberi več >>

Vabilu k radeški spomladanski krvodajalski akciji, ki je potekala v Domu PORP,  se je odzvalo 61 krvodajalcev, med katerimi je bilo deset odklonjenih. Skupno je bilo tako zbranih 22,95 litrov oziroma rečeno malce zaokroženo, radeški dobrodelno naravnani posamezniki so skupno zbrali 23 litrov življenjske tekočine.

Preberi več >>

Člani PGD Radeče so organizirali 2. pohod po Andrejevi poti, z izhodiščem v centru Radeč in ciljno točko na Svinjskem rtu. Na rekreativno-družabnem dogodku se je 46 pohodnikov poklonilo spominu na vsestranskega pokojnega Radečana, Andreja Čeča, ki je življenjsko pot sklenil ravno pred dvema letoma.

Preberi več >>

Prosvetno društvo Vrhovo je na predvečer slovenskega kulturnega praznika organiziralo prešeren večer, na katerem so kot ljubiteljski igralci nastopili Ema Kmetič, Pia Brečko, Anže Brečko, Alina Simončič in Lejla Simončič, z glasbenimi vložki pa Miha Rak na klarinetu in Mark Škripec na harmoniki.

Preberi več >>

Osrednja proslava ob slovenskem kulturnem prazniku je potekala v soorganizaciji Glasbene šole Laško-Radeče (nastopili so učitelji glasbene ustanove) in Občine Radeče, kot slavnostni govornik pa je zbrane nagovoril vsestranski umetnik, Bojan Sumrak.

Preberi več >>

Na 2. javni poziv kmetijskega sklada, v okviru katerega je bilo za operacije na problemskem območju občine Radeče razpisanih 50 406,70 EUR, se je prijavil tudi radeški zdravstveni dom, Upravni odbor LAS Posavje pa je projekt Center za starejše Dobra energija potrdil.

Preberi več >>