Arhiv: Dogaja se

Na parkirišče nasproti občinske zgradbe je pripeljal Bralko, posavski bibliobus, preko katerega bodo knjige našle pot tudi v bolj odročne kotičke radeške občine. Nagovor sta imela direktor laške knjižnice in radeški župan, v priložnostnem programu pa so nastopili Trobilni kvintet Godbe Slovenskih železnic, pianist Gal Gros in Nuška Drašček.  

Preberi več >>

Tekom dopoldneva se je otroška razposajenost iz učilnic radeške šole preselila večinoma na prosto, saj je potekal prvi športni dan  šolskega leta 2020/2021, v sklopu katerega so imeli učenci razredne stopnje aktivnosti v okolici šole, učenci predmetne pa so vzeli pot pod noge ter se odpravili na pohod na različne bližnje domače griče.

Preberi več >>

Povabilu k udeležbi na včerajšnji terenski krvodajalski akciji Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino, ki je potekala v radeškem Domu PORP, se je odzvalo 75 krvodajalcev. Ti so podarili dragoceno življenjsko tekočino v drugačnih okoliščinah, kakršnih so vajeni.

Preberi več >>

Na radeškem stadionu se je odvila nogometna tekma med NK Radeče (U-15) in NK Hrastnik, na kateri so po precej enakovrednem nastopu obeh ekip kanček več športne sreče imeli gostje in slavili zmago s 5 : 3.

Preberi več >>

Policisti Policijske postaje Laško so obravnavali kaznivo dejanje goljufije, pri katerem je neznani storilec preko Facebooka oškodovanca ogoljufal - najprej za 3000 in nato še za 1455 evrov. Prijavo je sledilo zbiranje obvestil in kazenska ovadba na ODT Celje.

Preberi več >>

Na 3. državnem prvenstvu mešanih parov v streljanju z zračnim orožjem sta vrhunsko formo potrdili sestri Kalin: Zoja Kalin in Nik Matek sta se povzpela na najvišje stopničke zmagovalnega odra, saj sta osvojila 1. mesto, Iza Kalin in Blaž Strnad pa sta si pristreljala 9. mesto.

Preberi več >>

V strmem pobočju ob stanovanjski hiši Suzić-Bervar je podjetje Gozdar in arborist Rado Nadvešnik s.p po naročilu Slovenskih državnih gozdov (SiDG) izvedli posek nevarnih dreves, ki so ogrožala spodaj ležečo cesto, javno razsvetljavo, ograjo in stanovanjske hiše.

Preberi več >>

Aljoša Kramar je v prvi četrtovi septembrski oddaji Dobro jutro govoril o Karate klubu Radeče, ki deluje že petnajsto leto in nanizal nekaj besed o njihovi dejavnosti.

Preberi več >>

Hortikulturno društvo Radeče obstaja že od leta 1963 in v našem programu so tudi zelišča, je predsednica društva Jovanka Kranjec pritrdila voditeljici oddaje Dobro jutro Oriani Girotto na vprašanje, kako pa je kaj z zelišči v Radečah ter dodala, da hortikulturnice bolj skrbijo za pridelavo vrtnin za zdravo prehrano ter skrbijo za domača semena in sadike.

Preberi več >>

Ob 9.07 se je drugi vklop oddaje Dobro jutro s terena začel ob zvokih harmonikarja Žana Bregarja in plesu članov Folklornega društva Briusači Radeče, pogovorno pa na stojnici Ribiške družine Radeče, kjer je predsednik Brane Zelićpekel zelenke, medtem pa prav tako aktiven ribič Franci Klanšek orisal nekaj značilnosti te ribice.

Preberi več >>

Kaj se v sedanjosti dogaja na radeškem območju, je po tem, ko je uvodna beseda predstavitve Radeč v oddaji Dobro jutro na TV SLO 1 pripadla Dubravki Kalin, povedala direktorica občinske uprave Občine Radeče, mag.Marjetka Lipec.

Preberi več >>

Ob 11.uri so se tudi na Podružnični šoli Svibno, ki je ena izmed 317 podružničnih šol v Sloveniji, začeli zbirati starši in polni pričakovanj tudi trije prvošolci, četri pa je zaradi subjektivnih razlogov moral na prvi šolski dan ostati doma. V letošnjem šolskem letu bo svibensko podružnično šolo obiskovalo skupno 13 otrok, med katerimi se v osnovnošolske klopi prvič podajajo Oskar, Urh Vid, Marija in Vid.

Preberi več >>

Prvi septembrski dan je bil slovesen za 51 družin, katerih otroci so v vlogi prvošolcev začeli svojo pot osnovnošolskega izobraževanja v radeški občini. V Radečah so v 1.a tako stopili učenci in učenke razredničarke Saše Plevel, v 1.b pa mladi nadebudneži, katere bo v hramu učenosti tekom njihovega prvega leta spremljala razredničarka Janja Bale - obema bosta v pomoč po ena strokovna delavka na razred.

Preberi več >>

Okoli pol četrte ure popoldan se je močan veter z dežjem in točo razbesnel na območju občine Radeče. Največ škode je nastalo v samem centru Radeč in v Vrhovem, gasilske ekipe iz vseh štirih društev ter dve iz sosednjih gasilskih zvez pa so na terenu posredovale na več kot dvajsetih različnih lokacijah vse od 16. pa do 22.ure.

Preberi več >>

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 21.44 zabeležili potresni sunek magnitude 2,0. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 54 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Radeč. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla 4. stopnje po evropski potresni lestvici.
 

Preberi več >>

Na radeškem splavu, ob Savi in v Ostrovrharjevih goricah je potekal video-foto dan, s katerim je KTRC Radeče izvedel promocijsko predstavitev najbolj privlačnih znamenitosti naše občine. Posnetke bo (med drugimi) uporabila Slovenska turistična organizacija za promocijo lepot slovenskih kotičkov na avstrijskem, nemškem, italijanskem, belgijskem in še katerem trgu izven naših meja.

Preberi več >>

Med štirimi nedavno potrjenimi projekti izmed sicer petimi prijavljenimi je tudi predlog Občine Radeče, ki se je na 4. javni poziv ribiškega sklada prijavila s projektom Po-Savski rečni turizem. Višina sofinanciranja znaša 139 tisoč evrov.

Preberi več >>