Arhiv: Dogaja se

Po več kot letu dni nestabilnih in neurejenih razmer se je v radeškem zdravstvenem domu stanje počasi pričelo obračati v spodbudno smer, tako s kadrovskega kot zakonodajno-administrativnega vidika.

Preberi več >>

V tednu, ko po vsej Sloveniji v 58 splošnih knjižnicah obeležujejo in vsak na svoj način praznujejo Dan slovenskih splošnih knjižnic, je tudi Knjižnica Radeče pripravila večer, s katerim se je poklonila lastnemu obstoju, predvsem pa knjigam in bralcem.

Preberi več >>

Muflon s papirnico je preko Regionalne razvojne agencije Posavje na razpisu za pridobitev kadrovskih štipendij delodajalcev izbral tri perspektivne dijake, katere bo v času njihovega šolanja finančno podprl v okviru Regijske štipendijske sheme posavske regije v tekočem šolskem letu.

Preberi več >>

Med enajstimi volilnimi mesti, kolikor jih je bilo v radeški občini pripravljenih za namen oddaje glasu na predsedniških volitvah 2017, je v nadaljnjem besedilu opisano, kako smo se v drugem krogu predsedniških volitev odzvali Radečani.

Preberi več >>

Knjižnica Laško je prvi ponedeljek v novembru pripravila pravljično urico, sklopu katere so otroci prisluhnili pravljici o vetrovnem dnevu in nato izdelali vsak svojo vetrnico.

Preberi več >>

Šest operativnih gasilcev iz PGD Svibno in osem operativnih gasilcev iz PGD Radeče se je opremilo s kartami terena - v štirih vozilih so nato izvedli ogled bolj odročnih lokacij Krajevne skupnosti Svibno.

Preberi več >>

Župnijska cerkev v Radečah je prvič po letu 1938 dočakala prenovo orgel v vrednosti 24.500 EUR, katerih restavratorska dela je opravil orglarski mojster Marijan Bukovšek iz Medvod.

Preberi več >>

Gasilka zveza Krško je organizirala tradicionalno okroglo mizo za gasilke, obenem pa tudi dan odprtih vrat in tekmovanje za prehodni pokal PGD Raka. Vabilu na dogodek se je odzvalo pet gasilk iz PGD Jagnjenica in PGD Radeče.

Preberi več >>

Mesec oktober je tudi v Radečah potekal v duhu aktivnosti osveščanja na temo preventive pred rakom na dojkah - osrednji in najbolj strokovno usmerjen dogodek je bil organiziran v radeški knjižnici.

Preberi več >>

Na regijskem gasilskem tekmovanju so Gasilsko zvezo Radeče predstavljale štiri ekipe iz vrst PGD Jagnjenica ter po ena ekipa iz PGD Svibno in PGD Vrhovo, mladinci PGD Jagnjenica so bili najbolj uspešni.

Preberi več >>

Na 51. krosu občinskih reprezentanc na Ravnah na Koroškem je občino Radeče zastopalo pet atletov Atletskega kluba Radeče in triatlonec Jure Rizmal.

Preberi več >>

V prostorih Knjižnice Radeče je potekal oris domoznansko pomembne knjige Pesem mlinov v dolini Sopote in Šklendrovca domačega avtorja Jožeta Potrpina.

Preberi več >>

Gasilska zveza Radeče je pripravila občinsko gasilsko tekmovanje, na katerem je nastopilo 16 ekip iz vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev radeške občine.

Preberi več >>

Na Atletskem pokalu v mnogoboju sta Atletski klub Radeče zastopali Nina Rman in Manca Renko, kateri sta v domač kraj prinesli vsaka svojo bronasto medaljo.

Preberi več >>

V septembru in oktobru je na sedežu Gasilske zveze Zagorje potekal tečaj za pridobitev specialnosti "mentor mladine", katerega se je udeležilo 33 večinoma zasavskih gasilcev, dva med njimi pa iz Radeč.

Preberi več >>

Zabok je gostil zaključni turnir tekmovanja ICO Nations Cup 2017, na katerem so nastopile štiri reprezentančne vrste - po letu 2013 in 2015 pa je naslov prvaka ponovno pripadel Sloveniji, katero so zastopali kar štirje Radečani.

Preberi več >>

Ob svetovnem dnevu živali so najmlajši občani iz Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče - enota Vrtec Čira Čara, medse sprejeli člane Kinološkega društva Posavje iz Sevnice ter tako posvetili dopoldne štirinožnim prijateljem.

Preberi več >>