Arhiv: Dogaja se

Društvo učiteljev podružničnih šol je na Podružnični šoli Svibno in z aktivnostmi v okolici organiziralo 17. strokovni posvet, katerega osrednja tema je bila pestrost podeželja.

Preberi več >>

Na državnem osnovnošolskem debatnem turnirju so ekipno in posamezno sodelovali tudi učenci Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, med katerimi je zablestela osmošolska Tjaša Zajec z osvojenim prvim mestom.

Preberi več >>

Četrti po vrsti in drugi med moškimi je bil med letošnjimi devetdesetletniki obiskan Adolf - Dolfi Simončič s Krakovega v centru Radeč.

Preberi več >>

V konkurenci dvanajstih tekmovalnih skladb je na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču bila kot najboljša izbrana Nuška Drašček, Radečanka po rodu, s skladbo Tak dan.

Preberi več >>

Člani Občinskega sveta Občine Radeče so sprejeli sklep, da se z 200 evri letno velikim družinam (z vsaj štirimi otroci) omogoči denarna pomoč in temu primerno dopolnili pravilnik, ki ureja to področje.

Preberi več >>

Sklep občinskih svetnikov glede nakupa predmetnih zemljišč in s tem tudi nekdanje Simončičeve hiše predstavlja korak naprej z vidika ureditve varne - predvsem šolske - poti.

Preberi več >>

Občinski svetniki Občine Radeče so s pozitivnim mnenjem še pred iztekom aktualnega mandata izrekli podporo dolgoletni ravnateljici Glasbene šole Laško-Radeče, Rosani Jakšič, k vodstveni funkciji tudi za prihodnjih pet let.

Preberi več >>

Na uvodni tekmi na prostem Mladi upi atletike & Domžale Open so nastopili člani Atletskega kluba Radeče: Maja Knez, Mark Mavko in Aljaž Renko, posebej odlična pa je bila Manca Renko z zmago in rekordom.

Preberi več >>

Rokometni klub Radeče Papir Nova je v domači športni dvorani organiziral 6. zajčkov turnir v mini rokometu, na katerem je gostil okoli 350 mladih rokometašev s spremljevalci.

Preberi več >>

Na odprtem karate tekmovanju Kimon Open 2017 je Karate Klub Radeče osvojil 10 zlatih, 10 srebrnih in 10 bronastih medalj ter tako prejel pokal turnirja in naziv najboljšega med udeleženimi klubi.

Preberi več >>

Kulturno društvo Strunikat, ki združuje glasbenike v godalni orkester, je obeležilo prvo desetletje delovanja s koncertom.

Preberi več >>

Iz hrvaške Koprivnice je v park v Radeče prispela pisanica velikanka, znak prijateljstva med obema mestoma sosednjih držav.  

Preberi več >>

Na 15. redni seji Občinskega sveta Občine Radeče so preko 13 točk dnevnega reda obravnavali aktualne zadeve.

Preberi več >>

Območno srečanje otroških folklornih skupin "Se igramo, pojemo in tudi zaplešemo" je v Domu kulture Radeče potekalo zadnji marčevski ponedeljek.

Preberi več >>

V radeški knjižnici je o svojem podvigu, pri katerem je v 209 dneh pustil za seboj 28 968 km na kolesu in postal najmlajši človek, ki je prekolesaril svet, spregovoril Tomaž Humar ml.

Preberi več >>

Prvi med moškimi izmed dvanajstih slavljencev, ki letos obeležujejo 90 let, je sredi marca prejel čestitke Jože Strniša.

Preberi več >>

Na turnirju najvišjega mednarodnega ranga ICO Speedminton® Slovenian Open 2017 so na stopničke stopili tudi člani Krosmintonskega kluba Radeče.

Preberi več >>