Arhiv: Dogaja se

Znana radeška zobozdravnika, zakonca Domen Gros in Mateja Kovačič Gros, sta odprla vrata njune zobozdravstvene ambulante. Zemljišče zanjo sta kupila februarja 2016, z gradnjo objekta začela oktobra 2017 in z letošnjim novembrom ponudila otrokom in odraslim celovito zobozdravstveno obravnavo, storitve in oskrbo.

Preberi več >>

S področja kriminalitete so policisti Policijske uprave Celje obravnavali tatvino nafte. Neznani storilec jo je dobrih 200 litrov ukradel iz rezervoarja tovornega vozila.

Preberi več >>

Eno izmed počitniških popoldnevov je bilo v Vrhovem veselo, nasmejano in razigrano - Prosvetno društvo Vrhovo in Gasilska zveza Radeče sta namreč v duhu skupnega (so)delovanja pripravila bučno ustvarjalnico, katere se je udeležilo okrog petdeset odraslih in otrok.

Preberi več >>

Na zadnjo oktobrsko soboto so skorajda vsem operativnim gasilcem v občini Radeče hkrati zazvonili pozivniki, s katerimi je bila naprošena pomoč pri posredovanju ob požaru na podružnični šoli na Svibnem. K sreči je šlo le vajo GZ Radeče.

Preberi več >>

Policisti so prijeli prijavo dveh vlomov. Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo na območju Počakovega, ob čemer je neznanec povzročil za okoli 1000 EUR materialne škode, nepridipravi pa so nasilno vstopili še v brunarico na območju Radeč, iz katere so odtujili alkoholne pijače v vrednosti okoli 200 EUR.

Preberi več >>

V komandni sobi radeškega gasilskega doma se je zbrala enajsterica - potekala je namreč vaja, ki je slonela na predpostavki, da je širše območje zahodnoštajerske regije prizadel potres intenzitete VI po evropski potresni lestvici, ob čemer so vse okoliške občine - teh je skupno kar 20 - zapadle v popotresno ukrepanje.

Preberi več >>

Območno združenje Rdečega križa Laško-Radeče je ob soorganizacji Zdravstvenega doma Radeče izvedlo prevzem dveh javno dostopnih defibrilatorjev, najprej na območju nad radeško železniško postajo, na Obrežju - pri Blaževičevih in uro pozneje še pri garažnih prostorih Leopolda Plaznik na Jelovem.

Preberi več >>

Policisti so imeli polne roke dela v radeški občini, saj so prejeli prijavo dveh vlomov. Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo na območju Počakovega, ob čemer je neznani storilec povzročil materialno škodo za okoli 1000 EUR, nepridipravi pa so nasilno vstopili tudi v brunarico na območju Radeče, odtujili alkoholne pijače in lastnika oškodovali za okrog 200 EUR.  

Preberi več >>

Društvo onkoloških bolnikov Slovenija – skupina za samopomoč bolnikov z rakom Trbovlje in Združenje Europa Donna Slovenija sta v vseslovenski akciji Rožnatega oktobra, meseca osveščanja o raku dojk, združila moči in občanom Radeč predstavila pomembnost samopregledovanja lastnega telesa in pomembnost odziva v preventivnih presejalnih programih.

Preberi več >>

Del operativne ekipe osrednjega prostovoljnega gasilskega društva v občini Radeče je pripravil dan odprtih vrat za občanke in občane, z aktivnostmi katerega je bilo opozorjeno na (ne)pravilno ukrepanje v primeru, ko zagori maščoba, prikazani so bili postopki nudenja prve pomoči, vsak pa se je lahko preizkusil tudi v gašenju goreče plinske jeklenke z ročnim gasilnikom.

Preberi več >>

Ob svetovnem dnevu turizma je KTRC Radeče pod že uveljavljenim sloganom "Vsi na plac" pripravil drugi ŠtantFest, na katerem so se na radeški tržnici predstavili lokalni ponudniki in društva z različnimi, večinoma kulinaričnimi in prehrambenimi izdelki.

Preberi več >>

Na zadnje petkovo popoldne septembra je bilo ob radeškem zdravstvenem domu trojno slovesno, saj je ZD Radeče organiziral uradno otvoritev Centra za starejše Dobra energija s prevzemom vozila, namenjenim prav tako za potrebe starejših, prihajajoč mesec oktober, posvečen osveščanju o raku na dojkah pa je bil preko Združenja Europa Donna obeležen s prireditvijo, poimenovano Prinesi mi rože.

Preberi več >>

Le dober kilometer od odcepa, kjer smerokaz usmerja navkreber proti Jelovem in Čimernem, ima svoj prostor pod soncem Dežela palčkov, v kateri za njunih med 400 in 500 palčkov ter njihovih živalskih in pravljičnih prijateljev srčno skrbita Marinka Zorec in Jože Vitasovič. Zbirka je bogatejša za enega palčka več - vnetima zbirateljema ga je namreč podarila Občina Radeče.

Preberi več >>

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije že 17-ič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih, med katerimi so srebrno priznanje so za modularne odlepljive tapete prejeli inovatorji Muflona d.d. Barbara Sušin, Irena Kampuš, Matjaž Verdev in Nataša Plauc iz družbe Muflon d.o.o.

Preberi več >>

Člani Lovske družine Radeče so namenu predali prenovljeno strelišče na glinaste golobe, ob čemer so izvedli še preizkus strelskih sposobnosti posameznega strelca kot tudi preizkus pušk. Radeška lovska družina, ki deluje 73 let, sicer združuje dobrih petdeset posameznikov, ki so se povezali zaradi varstva, gojitve in lova divjadi, upravljanja lovišča ter zaradi drugih, z lovom povezanih rekreativnih dejavnosti.

Preberi več >>

Eden od najbolj odmevnih in težko pričakovanih dogodkov v sklopu radeškega občinskega praznika je bila otvoritev Stare šole za nove ideje, ob čemer so s prerezom traku uradno predali namenu obnovljen objekt nekdanje podružnične šole na Jagnjenici.

Preberi več >>

Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino je v Domu PORP izvedel krvodajalsko akcijo, katere se je v vlogi darovalcev življenjske tekočine udeležilo 80 posameznikov, med katerimi je bilo 12 odklonjenih in tako je skupno 68 krvodajalcev podarilo 30,6 litrov krvi.

Preberi več >>