Arhiv: Dogaja se

V radeški knjižnici so se zbrali otroci, katere so starši pripeljali na novembrsko pravljično urico, za namen le-te pa je Milena Erazem skupaj s knjižničarjema Veroniko Drašček in Jožetom Dobovškom izbrala knjigo Žoga za vse.

Preberi več >>

V razstavnih prostorih Caffe Galerije je potekalo odprtje slikarske razstave Društva ljubiteljev likovne umetnosti Radeče, katerih slikarska dela so nastajala v sklopu treh likovnih kolonij: v Vrhovem, Radečah in na Čimernem.

Preberi več >>

Občina Radeče je po nekajmesečnem urejanju simbolično predala namenu novo ureditev območja pod radeško osnovno šolo, ob čemer je kot slavnostni govornik navzoče nagovoril minister Republike Slovenije za kulturo, Dejan Prešiček.

Preberi več >>

Komisija za delo z mladino pri Gasilski zvezi Radeče je ta konec tedna organizirala tabor za gasilske pionirje in mladince, katerega se je na priljubljenih posavski izletniški točki, Lisci, udeležilo 41 otrok in mladih.

Preberi več >>

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Radeče je organiziral predavanje o varnosti v cestnem prometu,  na katerem so navzoči spoznali drastične spremembe v življenjih posameznikov, ki sta po prometnih nesrečah postala prikovana na invalidski voziček, prisluhnili pa tudi predavanju policista Branka Borinca.

Preberi več >>

Komisija za delo s članicami pri Gasilski zvezi Radeče je na zadnjo septembrsko sobotno dopoldne v organizaciji PGD Radeče pripravila prvo kulinarično družabno srečanje za gasilke vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev znotraj domače gasilske zveze.

Preberi več >>

Gospodarska zbornica Slovenije je 26. septembra na Brdu pri Kranju v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologije in SPIRIT Slovenija podelila priznanja za najboljše inovacije 2018, med prejemniki katerih je tudi podjetje Radeče papir nova d.o.o.

Preberi več >>

Na dvorišču med nekdanjo jagnjeniško šolo in tamkajšnjim gasilskim domom je bil namenu slavnostno predan moderniziran odsek regionalne ceste R3 665 skozi naselje Jagnjenica - dogodek je obenem predstavljal prvi delovni obisk nove ministrice RS za infrastrukturo, mag. Alenke Bratušek.

Preberi več >>

Regionalna razvojna agencija Posavje je v Turistično rekreacijskem centru Savus izvedla četrto srečanje kreatorjev turističnih zgodb Posavja, katerega namen je razvijanje in iskanje priložnosti s poudarkom na specializirani temi: Zeleni, ribiški in kolesarski turizem ter digitalna promocija.

Preberi več >>

OBVESTILO UPORABNIKOM CEST: V okviru investicije Ureditev območja pod OŠ Marjana Nemca Radeče – varna pot v šolo je predvidoma do konca meseca septembra predvidena zapora treh odcepov: v Ulici Milana Majcna, delno na Ulici OF in delno v ulici Pot na stadion.    

Preberi več >>

Na državnem mladinskem gasilskem tekmovanju za memorial Matevža Haceta je nastopilo 12 posavskih gasilskih ekip, med njimi tudi mladinska ekipa PGD Jagnjenica, katera je kot edina zastopala Gasilsko zvezo Radeče in se uvrstila na odlično 19. mesto v konkurenci 53 ekip.

Preberi več >>

Vabilu na jesensko krvodajalsko akcijo, ki je potekala v Domu PORP, se je odzvalo  79 posameznikov (med katerimi jih je bilo deset žal zaradi zdravstvenih razlogov odklonjenih) - uslužbenci Zavoda RS za transfuzijsko medicino so tako odvzeli skupno 40,05 litra prostovoljno darovane krvi.

Preberi več >>

V prostorih Galerije Božidar Jakac (Kostanjevica na Krki) je potekalo drugo srečanje ključnih partnerjev turističnih zgodb Posavja, tokrat s poudarkom na kulturnih turističnih projektih, udeležila pa se ga je tudi Duška Kalin iz KTRC Radeče, ki v radeški občini skupaj s sodelavci sistematično snuje številne turistične zgodbe.

Preberi več >>

V dvorani radeškega kulturnega doma je bila izvedena slavnostna seja, s katero je Občina Radeče obeležila občinski praznik, na njej pa je kot slavnostni govornik z navzočimi nekaj besed podelil predsednik Državnega zbora RS, mag. Dejan Židan.

Preberi več >>

Na Atletski pokal Slovenije za starejše mladince in mladinke v Novi Gorici so se  uvrstili le najboljši slovenski atleti v posameznih disciplinah, med njimi tudi iz vrst Atletskega kluba Radeče - mladinci so se z zadnje letošnje tekme na stadionu vrnili s petimi odličji.

Preberi več >>

Radeče so gostile državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za leto 2018, ob čemer so ob zaključku športnega vikenda na obrežju reke Save v Radečah razdelili kar 60 kompletov medalj najboljšim kajakašem in kanuistom na 200-, 500- in 5000-metrskih razdaljah tako med mlajšimi oziroma starejšimi deklicami in dečki, mlajšimi mladinci in mladinci ter mlajšimi člani in člani.

Preberi več >>

Po zaključeni tiskovni konferenci, katere so se udeležili predstavniki štirih organizacij, ki so v projekt vstopile skupaj - Mladinski center Krško kot vodilni ter partnerji Družinski inštitut Zaupanje iz Sevnice, Mladinsko društvo Metulj iz Bistrice ob Sotli in javni zavod KTRC Radeče, je bilo namenu predano preventivno središče POJNT, ki domuje v radeškem Domu kulture.

Preberi več >>