Arhiv: Dogaja se

Članica Karate kluba Radeče, Blažka Lamovšek, je v Športnem centu v srbski Rumi na Balkanskem prvenstvu juniorjev in seniorjev v kategorijah Combat in Assault Savate, v slednji osvojila odlično drugo mesto.

Preberi več >>

V Ostrovrharjevih goricah v Zagradu so člani svibenskega turističnega društva zasadili potomko najstarejše trte na svetu, mariborske kavčine.

Preberi več >>

Na državnem prvenstvu v mnogoboju v kategoriji pionirjev sta radeški atletinji Maja Knez in Manca Renko osvojili drugo mesto med ekipami, Knezova pa prav tako drugo mesto med posamezniki.

Preberi več >>

Prvi konec tedna v maju so tečajniki izobraževanja Gasilske zveze Radeče za pridobitev čina višji gasilec uspešno opravili zaključne izpite in tako jih je petnajst napredovalo v čin višji gasilec.

Preberi več >>

Župan Občine Radeče, Tomaž Režun, je skupaj s sodelavci in v družbi vodilnih gasilcev občine, predstavnikom vsakega izmed štirih prostovoljnih gasilskih društev, predal nahrbtnik z osnovno opremo prve pomoči.

Preberi več >>

Pred Dnevom upora proti okupatorju in praznikom dela sta radeška občina in radeška osnovna šola pripravili proslavo, na kateri je bil slavnostni govornik poslanec v Državnem zboru RS, Matjaž Han.

Preberi več >>

Društvo učiteljev podružničnih šol je na Podružnični šoli Svibno in z aktivnostmi v okolici organiziralo 17. strokovni posvet, katerega osrednja tema je bila pestrost podeželja.

Preberi več >>

Na državnem osnovnošolskem debatnem turnirju so ekipno in posamezno sodelovali tudi učenci Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, med katerimi je zablestela osmošolska Tjaša Zajec z osvojenim prvim mestom.

Preberi več >>

Na natečaju, ki ga organizira društvo Planet Zemlja, je radeška učenka Nea Zagorc osvojila Zeleno pero, JZ OŠ Marjana Nemca (tudi PŠ Svibno in vrtec Čira Čara) pa naziv Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec.

Preberi več >>

V radeškem Domu kulture je Moški pevski zbor Papirničar Jagnjenica pripravil letni koncert, skupaj s citrarko Janjo Brlec in MePZ Sonce iz Ponikve.

Preberi več >>

Četrti po vrsti in drugi med moškimi je bil med letošnjimi devetdesetletniki obiskan Adolf - Dolfi Simončič s Krakovega v centru Radeč.

Preberi več >>

V konkurenci dvanajstih tekmovalnih skladb je na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču bila kot najboljša izbrana Nuška Drašček, Radečanka po rodu, s skladbo Tak dan.

Preberi več >>

Člani Občinskega sveta Občine Radeče so sprejeli sklep, da se z 200 evri letno velikim družinam (z vsaj štirimi otroci) omogoči denarna pomoč in temu primerno dopolnili pravilnik, ki ureja to področje.

Preberi več >>

Sklep občinskih svetnikov glede nakupa predmetnih zemljišč in s tem tudi nekdanje Simončičeve hiše predstavlja korak naprej z vidika ureditve varne - predvsem šolske - poti.

Preberi več >>

Občinski svetniki Občine Radeče so s pozitivnim mnenjem še pred iztekom aktualnega mandata izrekli podporo dolgoletni ravnateljici Glasbene šole Laško-Radeče, Rosani Jakšič, k vodstveni funkciji tudi za prihodnjih pet let.

Preberi več >>

Na uvodni tekmi na prostem Mladi upi atletike & Domžale Open so nastopili člani Atletskega kluba Radeče: Maja Knez, Mark Mavko in Aljaž Renko, posebej odlična pa je bila Manca Renko z zmago in rekordom.

Preberi več >>

Rokometni klub Radeče Papir Nova je v domači športni dvorani organiziral 6. zajčkov turnir v mini rokometu, na katerem je gostil okoli 350 mladih rokometašev s spremljevalci.

Preberi več >>