Arhiv: Dogaja se

Muzikal The Rocky Horror Show so člani Gledališkega društva Radeče odigrali in odpeli že štirinajstič, a prvič pod zvezdami obalnega mesta Piran, v sklopu Mini gledališkega poletnega festivala.

Preberi več >>

Na svetovnem mladinskem Savate prvenstvu je David Hren, Karate Klub Radeče, v disciplini Savate Assault osvojil prvo lastno in prvo klubsko medaljo svetovnega ranga.

Preberi več >>

Štiričlanska ekipa britanske producentske korporacije BBC je skozi objektiv ujela znamenitosti in zanimivosti ob reki Savi, za njihovo oddajo The Travel Show, pri čemer je vlogo gostitelja in sogovornika odigral KTRC Radeče.

Preberi več >>

V spomin na vojne čase, ki so terjale žrtve tudi na območju radeške občine, je na Skoporčevi domačiji na Brunku potekala proslava, na kateri je bil slavnostni govornik poslanec v Državnem zboru, Matjaž Han.

Preberi več >>

Gasilci PGD Vrhovo so z zakusko in zdravico zaokrožili zaključek del postavitve novega objekta, v katerem bo garažirano novo gasilsko vozilo za prevoz moštva.

Preberi več >>

Dva meseca po vrnitvi velike pisanice, ki je spomladi krasila Radeče, v Koprivnico, so rojstno mesto živilske tovarne Podravka obiskali radeški godbeniki in prvič z njimi tudi mažorete.

Preberi več >>

Organizirane počitniške aktivnosti Počitniške igrarije so potekale med 26. in 30. junijem 2017 na Bazenu Radeče v organizaciji KTRC Radeče in ob pomoči več domačih društev.

Preberi več >>

Atletski klub Radeče je organiziral 13. Splavarjev tek, kateri je potekal tudi v sklopu tekaške serije Dolenjski teki za pokal Vzajemna.

Preberi več >>

Znotraj preventivnega programa Svit je ob Dnevih splavarjenja pred zdravstvenim domom v Radečah potekala predstavitev debelega črevesja z napihljivim modelom za Radečane, ki so sicer najbolj odzivni v vsej državi.

Preberi več >>

Na 17. redni seji Občinskega sveta Občine Radeče je bil sprejet sklep, da je najbolj smiselna in gospodarna poteza, vezana na objekt iz leta 1924, pričetek postopka prodaje solastniškega deleža.

Preberi več >>

Državni organ za urejanje cest je zagotovil, da se bo vzporedno z izgradnjo pločnikov na Jagnjenici izvedlo tudi asfaltiranje dela cestišča, občani so že pristali na neodplačni prenos zemjišča.

Preberi več >>

Občinska Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je predlagala, radeški občinski svetniki pa potrdili prejemnike priznanj Občine Radeče. Septembra jih bodo prejeli Miran Grahek, Kulturno društvo Vokalna instrumentalna skupina Sv.Peter Radeče in Jolanda Mohar.

Preberi več >>

Zemljišča v Podkraju in na Dobravi so občinski svetniki na 17. redni seji Občinskega sveta Občine Radeče, potrdili kot nakupa vredna, tudi zaradi povezanosti z obstoječo infrastukturo.

Preberi več >>

Na prireditvi ob slovenskem državnem prazniku, ki sta jo pripravili Glasbena šola Laško-Radeče in Občina Radeče, so bile podeljene "Županove petice" in "Zlate note".

Preberi več >>

Na kolesarski dirki "Po Sloveniji" so športniki del 4. etape, ki je potekala med Rogaško Slatino in Novim mesto, premagali tudi skozi majhen košček radeške občine.

Preberi več >>

Drugo junijsko nedeljo se je na radeškem stadionu trlo mladih gasilcev, potekalo je namreč tekmovanje mladine Gasilske zveze Radeče in zatem še pokalno tekmovanje mladine celjske regije.

Preberi več >>

Preden se tudi vrata glasbene šole zaprejo za čas poletnih počitnic, sta učenki Glasbene šole Laško-Radeče, Lucija Mlakar in Val Jelenski, pripravili samostojna recitala v domačem Domu kulture.

Preberi več >>