Arhiv: Dogaja se

V Vrhovem so pripravili prireditev, na kateri so obeležili tri pomladne praznike: dan žena, dan mučenikov in materinski dan. Prosvetno društvo je ob pomoči Krajevne skupnosti Vrhovo in Prostovoljnega gasilskega društva Vrhovo pripravilo zabaven večer s plesnim nastopom Žabic in nagovorom Luke Klanška.

Preberi več >>

Nogometni klub Radeče v domači športni dvorani gostil Muflončkov turnir. Dečki so se na parketu borili znotraj dveh selekcij, U-9 in U-11. Skupno je nastopilo dvajset ekip iz več regij: zasavske, posavske, dolenjske in savinjske.

Preberi več >>

Prostori radeške knjižnice so s prvim petkom marca postali okrašeni z raznovrstnimi čipkami, ki so jih na ogled postavile članice najbolj številčnega društva v Radečah, Društva upokojencev Radeče, ki se združujejo znotraj svoje interesne dejavnosti, njihove klekljarske skupine Nitke.

Preberi več >>

Izvedena je bila predstavitev zamisli, s katerimi so se začeli s februarjem ukvarjati udeleženci operacije Podjetno v svet podjetništva. PVSP Radeče 2020 šteje od februarja do konca maja deset posameznikov, ko bo svojo pot podjetništva sklenila še ta, osma, skupina, pa bo pod okriljem RRA Posavje zaključen omenjen instrument, ki je potekal sedem let.

Preberi več >>

Območno združenje Rdečega križa Laško-Radeče je v prostorih Centra za starejše Dobra energija pripravilo usposabljanje za tiste, ki so ob lanskoletnem prevzemu dveh defibrilatorjev na območju radeške občine izrazili to željo.

Preberi več >>

V eni izmed trgovin v Radečah so policisti obravnavali drzno tatvino. Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, je neznani storilec izkoristil odsotnost trgovke in iz predala blagajne v Marketu Mercator ukradel dnevni izkupiček.

Preberi več >>

Pustni torek z letnico 2020 je bil toliko bolj vesel, ker so otroci posavske regije uživali v brezskrbnosti zimskih počitnic, ki so sovpadle s pustnim časom. Marsikje so se tako otroci v našemljeni obliki na pot do sokrajanov podali prej kot bi se v času, ko je dopoldan potrebno najprej nekaj ur odsedeti v šolskih klopeh. Tudi skozi Jelovo so tekom popoldneva in vse do noči ropotale in prepevale pisane maškare.

Preberi več >>

Strokovni delavci Vrtca Radeče, ki deluje pod okriljem javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, so skupaj z najmlajšimi pripravili zanimiv program, s katerim so zaradi porasta odsotnosti na račun bolezenskih stanj otrok, z zamikom obeležili slovenski kulturni dan.

Preberi več >>

Operativni gasilci treh društev so bili sredi februarja poklicani na pomoč: po podatkih ReCo Celje je šlo za požar osebnega vozila na cesti Zidani Most-Radeče. Ko so prihiteli na kraj dogodka, so, kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje (SPIN) tudi sami videli, da se je pravzaprav zaradi okvare motorja začelo kaditi iz avtomobila.

Preberi več >>

Glasbena šola Laško-Radeče je v sodelovanju z Akademijo za glasbo izvedla koncert, na katerem so zazveneli inštrumenti iz skupine trobil, in ker so le-ti izdelani iz medenine, so organizatorji večer poimenovali preprosto - medeninasti koncert.

Preberi več >>

Selekcija Nogometnega kluba Radeče U-11 se je udeležila 1. Vrančkovega turnirja na Vranskem. Zaradi priprav na domač 4. Muflončkov turnir 2020 in turnir Umag Trophy 2020 rezultat tokrat ni bil v ospredju, vseeno pa so igralci pokazali borbeno igro in pridobivali izkušnje pred nadaljevanjem sezone.

Preberi več >>

V prostorih njihovega gasilskega doma na Jagnjenici so se zbrali člani in članice PGD Jagnjenica ter se na 74. rednem letnem občnem zboru ozrli na postorjeno v preteklem letu in si zadali cilje za letos. Na čelu delovnega predsedstva je bil Tomaž Šmrgut.

Preberi več >>

Skladno z letnim programom GZS in Sveta članic GZS je potekal regijski posvet za gasilke celjske in savinjsko šaleške regije - v Kulturnem domu Štore se je skupaj z gosti zbralo kar 110 gasilk, med njimi tudi dve iz PGD Jagnjenica in ena iz PGD Radeče.

Preberi več >>

Na pobudo PGD Radeče je karavana pohodnikov krenila na 3. pohod po Andrejevi poti, z izhodiščem v centru Radeč in ciljno točko na Svinjskem rtu. Rekreativno druženje je bilo tudi tokrat izvedeno z mislimi in v duhu spomina na Andreja Čeča, ki je bil prizadeven član več društev: gasilskega, planinskega, radioamaterskega ter domače zveze šoferjev in avtomehanikov, pa tudi med sevniškimi vinogradniki je bil aktiven in reden darovalec krvi.

Preberi več >>

Članica Društva ljubiteljev likovne umetnosti Radeče Mojca Musar je na ogled postavila svojo drugo samostojno razstavo slikarskih del, sicer pa prvo v Radečah - naslovila jo je Simfonija barv. Tudi tokratni dogodek so glasbeno obogatili učenci Glasbene šole Laško-Radeče.

Preberi več >>

V organizaciji Hortikulturnga društva Radeče je v jedilnici radeške osnovne šole potekalo strokovno predavanje, ki ga je gostja Adriana Dolinar, dr. vet.med, s poljudnoznanstveno razlago prilagodila večinoma obiskovalkam. Predavateljica iz Združenja za obuditev celostnega človeka se je navezala na to, da je že Hipokrat govoril o tem, da "vse bolezni koreninijo v črevesju" ter v povezavi s tem tudi naslovila osveščevalno-izobraževalno druženje z Radečani "Kako je črevesna flora povezana z zdravjem možgan".

Preberi več >>

Javni sklad za štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je odobril projekt Prispevajmo k zmanjšanju samomorilnosti, v katerem je glavni partner Zdravstveni dom Radeče. Po podatkih NIJZ za leto 2018 umrljivost zaradi samomorov v občini Radeče, predstavlja velik problem, saj precej odstopa od slovenskega povprečja. Vrednost projekta znaša slabih 19 tisoč evrov.

Preberi več >>