Arhiv: Dogaja se

Šest operativnih gasilcev iz PGD Svibno in osem operativnih gasilcev iz PGD Radeče se je opremilo s kartami terena - v štirih vozilih so nato izvedli ogled bolj odročnih lokacij Krajevne skupnosti Svibno.

Preberi več >>

Gasilka zveza Krško je organizirala tradicionalno okroglo mizo za gasilke, obenem pa tudi dan odprtih vrat in tekmovanje za prehodni pokal PGD Raka. Vabilu na dogodek se je odzvalo pet gasilk iz PGD Jagnjenica in PGD Radeče.

Preberi več >>

Mesec oktober je tudi v Radečah potekal v duhu aktivnosti osveščanja na temo preventive pred rakom na dojkah - osrednji in najbolj strokovno usmerjen dogodek je bil organiziran v radeški knjižnici.

Preberi več >>

Na regijskem gasilskem tekmovanju so Gasilsko zvezo Radeče predstavljale štiri ekipe iz vrst PGD Jagnjenica ter po ena ekipa iz PGD Svibno in PGD Vrhovo, mladinci PGD Jagnjenica so bili najbolj uspešni.

Preberi več >>

Na 51. krosu občinskih reprezentanc na Ravnah na Koroškem je občino Radeče zastopalo pet atletov Atletskega kluba Radeče in triatlonec Jure Rizmal.

Preberi več >>

V prostorih Knjižnice Radeče je potekal oris domoznansko pomembne knjige Pesem mlinov v dolini Sopote in Šklendrovca domačega avtorja Jožeta Potrpina.

Preberi več >>

Gasilska zveza Radeče je pripravila občinsko gasilsko tekmovanje, na katerem je nastopilo 16 ekip iz vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev radeške občine.

Preberi več >>

Na Atletskem pokalu v mnogoboju sta Atletski klub Radeče zastopali Nina Rman in Manca Renko, kateri sta v domač kraj prinesli vsaka svojo bronasto medaljo.

Preberi več >>

V septembru in oktobru je na sedežu Gasilske zveze Zagorje potekal tečaj za pridobitev specialnosti "mentor mladine", katerega se je udeležilo 33 večinoma zasavskih gasilcev, dva med njimi pa iz Radeč.

Preberi več >>

Zabok je gostil zaključni turnir tekmovanja ICO Nations Cup 2017, na katerem so nastopile štiri reprezentančne vrste - po letu 2013 in 2015 pa je naslov prvaka ponovno pripadel Sloveniji, katero so zastopali kar štirje Radečani.

Preberi več >>

Ob svetovnem dnevu živali so najmlajši občani iz Javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče - enota Vrtec Čira Čara, medse sprejeli člane Kinološkega društva Posavje iz Sevnice ter tako posvetili dopoldne štirinožnim prijateljem.

Preberi več >>

Radeška knjižnica je v sodelovanju s Francijem Horvatom pripravila potopisni večer, na katerem je bila obiskovalcem približana Republika Ciper.

Preberi več >>

Gasilska zveza Radeče je na zelenico ob Savi predstavila gasilska vozila in opremo, katera uporabljajo pri opravljanju svojega humanitarnega poslanstva.

Preberi več >>

Mlad Svibanec Luka Knez Lazar je tekom svojega poklicnega usposabljanja svoje kuharske spretnosti razvijal tudi na jugu Španije, kjer je v priznanih sevillskih restavracijah usvojil dragocena znanja ter tako postal najmlajši slovenski kuhar v soju Michelinovih zvezdic.

Preberi več >>

V drugi polovici septembra je po že ustaljeni navadi v Domu PORP potekala krvodajalska akcija, katero je pripravil Krajevni odbor Rdečega križa Radeče, izvedel pa Zavod RS za transfuzijsko medicino.

Preberi več >>

Po tem, ko je Kulturno društvo Vokalno instrumentalna skupina sv.Peter, priznanje za svoje delo prejelo že leta 2004, so bili pevci na letošnji svečani seji ob prazniku občine radeče, nagrajeni s še enim srebrnikom.

Preberi več >>

Občina Radeče je preko domačega komunalnega podjetja poskrbela za zamenjavo šestih dotrajanih in energetsko potratnih svetilk na drogovih s 17-imi novimi drogovi z modernimi, varčnimi in okolju prijaznejšimi LED svetilkami.

Preberi več >>