Arhiv: Dogaja se

V zagrebški dvorani velesejma je potekalo Slovensko državno prvenstvo v krožnih tekih, na katerem sta za Atletski klub Radeče odlično nastopila Aljaž Renko in Matija Rizmal, kar dokazujeta osvojeni prvi dve medalji letošnjega leta.

Preberi več >>

V dopoldanskem času valentinovega dne je v Radečah potekala krvodajalska akcija v Domu Pihalnega orkestra radeških papirničarjev, kjer so med 8. in 12. uro prostovoljci lahko darovali kri.

Preberi več >>

Glasbena šola Laško-Radeče je v ponedeljek pred pustom pripravila družinski pustni koncert, na katerem so našemljeni zaigrali tako učenci kot njihovi najbližji.

Preberi več >>

V organizaciji PGD Radeče se je odvil pohod na Svinjski rt v spomin Andreju Čeču, dolgoletnemu aktivnemu članu PGD Radeče, ZŠAM Radeče ter PD Radeče, ki je nepričakovano preminul ravno pred letom dni.

Preberi več >>

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je 2.2.2018 objavilo javni razpis za sofinanciranje začetnih investicij podjetij ter ustvarjanja novih delovnih mest na območju občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje za leti 2018 in 2019.

Preberi več >>

V radeškem kulturnem domu je bil v organizaciji Prosvetnega društva Vrhovo in Občine Radeče na osrednji občinski proslavi obeležen slovenski kulturni praznik.

Preberi več >>

Zadnjo januarsko nedeljo je Atletski klub Radeče organiziral mnogoboj za dolenjske klube v dvorani, dečki in deklice so se ob tem ločeno pomerili v štirih starostnih kategorijah.

Preberi več >>

V ljubljanski dvorani stadiona Šiška je potekalo državno prvenstvo v atletiki za pionirje in pionirke U-16, katerega se je udeležila radeški športnica Manca Renko, Tim Povše in Nina Rman pa sta dan pozneje tekmovala v metu krogle v dvorani.  

Preberi več >>

Članstvo Prostovoljnega gasilskega društva Radeče se je tradicionalno zbralo zadnjo soboto januarja na rednem letnem občnem zboru, na katerem so strnili delo minulega leta skozi posamezna poročila ter si zastavili načrtovane aktivnosti za leto 2018.

Preberi več >>

Tretjo soboto januarja 2018 je Tonika Zupan predstavila knjigo Ne predamo se! Z voljo do neskončnosti … , ki je nastala na podlagi njenih dnevnih zapisov in spominov po nesreči sina Ambroža v začetku avgusta 2015.

Preberi več >>

Priložnostni popotnik Bernard Kapelar je v radeški knjižnici pripravil potopisno predavanje z njegovega popotovanja po delu jugovzhodne Azije, Kambodži.

Preberi več >>

Skupno novinarsko konferenco, na kateri posavski župani strnejo delo preteklega leta in smelo predstavijo načrte za prihodnost, je letošnje leto gostila Občina Kostanjevica na Krki, iz Radeč sta bila prisotna župan, Tomaž Režun in direktorica občinske uprave, Brigita Stopar.

Preberi več >>

Atletski klub Radeče je s slovesnostjo zaključil izredno atletsko sezono 2017, ob tem pa razglasil najboljša atleta v moški in ženski kategoriji ter izpostavil nekaj uspešnih posameznikov.

Preberi več >>

Tradicionalna prireditev, ki jo Kulturno društvo Godba Slovenskih železnic, izvede v januarju, je ponovoletni koncert, na katerem sta letos kot solista nastopila Katja Ajster - Kataya in Janez Krivec.

Preberi več >>

Kot zadnja v nizu slavljencev 90-letnikov v letu 2017 je praznovala Frančiška - Zofi Cerar, katero je kmalu po njenem okroglem jubileju obiskal radeški župan s predstavnikom domačih upokojencev ter predstavnikoma Rdečega križa.

Preberi več >>

Zadnji mesec koledarskega leta kar kliče po tem, da se rezultati dela zberejo na enem mestu in preden svojo karitativno dejavnost zaključijo v Župnijski Karitas Radeče za leto 2017, so na vpogled skozi besede in številke dali njihovo delo v letu 2016.

Preberi več >>

Folklorno društvo Brusači je skupaj z gosti, Ljudskimi pevci s Svibna, učenci Glasbene šole Laško-Radeče in povezovalcem programa Milanom Goriškom, pripravilo večer ljudskih pesmi.

Preberi več >>