Arhiv: Dogaja se

Na karate tekmovanju KIMON OPEN 2018, na katerem je nastopilo 26 karate klubov iz celotne Slovenije, se je za naslove najboljših potegovalo skupno 280 tekmovalcev, Radečani pa so izmed vseh osvojili največ medalj.

Preberi več >>

Na podlagi sklepa poveljstva GZ Radeče in programa usposabljanja je GZ Radeče organizirala tečaj za gasilca pripravnika, v katerega se je vključilo 28 članov iz vseh štirih PGD-jev občine Radeče.

Preberi več >>

V bližini vasi Zagrad se je pri padcu poškodoval moški, ki je med pohodom v smeri Vetrnega vrha padel čez skalne previse približno 25-30m v globino. Pri reševanju so sodelovali gasilci iz PGD Radeče, Laško in Svibno, NMP Laško in GRS Ljubljana.

Preberi več >>

Glasbena šola Laško-Radeče je prvo sredo po velikonočnih praznikih pripravila Cici koncert, na katerem so igrali, peli in plesali najmlajši učenci, ki so šele dodobra začeli glasbeno šolanje.

Preberi več >>

Dr. Maja Makovec Brenčič je na sedežu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport gostila tudi  kulturnike iz Glasbene šole Laško -Radeče, sprejema so se udeležili Val Jelenski, Tjaša Kosem in Nace Naj Slakonja (sedaj dijaki) ter učenca Žiga Kmetič in Maj Kovačič, v družbi učiteljev Maje Glavač, Boštjana Župevca in Primoža Razborška.

Preberi več >>

Na 47. državnem tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG, v disciplinah violina, viola, violončelo, kontrabas, harfa, kitara, citre, orgle, komorne skupine s pihali so srebrne plakete osvojile Klara Zemljak, Julija Knez in Kaja Rainer, bronasto pa Klara Sonc.  

Preberi več >>

Na 15. tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu  so Glasbeno šolo Laško-Radeče pohvalno predstavljali učenci pihal in trobil: Maj Kovačič in Pia Mlakar na klarinetu, Zala Kajtna Poženel, Jošt Kavšek in Ana Kmetič na trobenti ter Žiga Kmetič na baritonu.

Preberi več >>

Srečanje mladih parlamentarcev iz osmih osnovnih šol je letos gostil Javni zavod Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, krovna tema letošnjega otroškega šolskega parlamenta, o kateri so razpravljali, pa je "šolstvo in šolski sistemi."

Preberi več >>

Na prvem turnirju nove sezone ICO Svetovne krosmintonske serije sta v dvorani Tri lilije v Laškem slavili zlata domačinka Jasmina Keber in srebrna 17-letna Lori Škerl, ki se hitro prebija v krosmintonski vrh, zmage so dosegle še mladinke Pika Rogelj, Lana Glavač in Eva Župevc.

Preberi več >>

Na državnem prvenstvu v krosu so nastopili tudi radeški atleti - najbolj uspešna sta bila srebrni Matija Rizmal in bronasti Aljaž Renko, 6. mesto je dosegla Lea Martinšek in 12. mesto Natja Novak Žibret.  

Preberi več >>

Člani Prosvetnega društva Vrhovo so pripravili pomladno kulturno prireditev, na kateri so najmlajši izvedli predstavo Piki ima vročino, zapela je moška vokalna skupina Un's Trboul, ob koncu pa so prisotni še zaplesali ob zvokih Ansambla Pepelnjak.

Preberi več >>

V športni dvorani v Radečah je Nogometni klub Radeče uspešno izpeljal 2. Muflončkov nogometni turnir za selekciji U-7 (letnik 2011-2012) in U-9 (letnik 2009-2010), na katerem je skupno sodelovalo 16 ekip.

Preberi več >>

V Kolenovem grabnu se je v kuhinji stanovanja smodila pozabljena hrana na štedilniku. Gasilci so s tehničnim posegom vstopili v stanovanje, odstranili so hrano ter prezračili in preventivno s termo kamero pregledali prostore.

Preberi več >>

Gledališko društvo Radeče je preko 10-članske igralske zasedbe in pod režisersko taktirko Anžeta Rusa postavilo na oder avtorsko dramo enodejanko Neizsledljivi, ki je požela navdušenje pred domačim občinstvom.

Preberi več >>

V Vrhovem je v kurilnici stanovanjske hiše zagorela toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode, ob čemer je 11 gasilcev iz PGD Vrhovo in 7 iz PGD Radeče požar omejilo in pogasilo.

Preberi več >>

Na gospodarskem poslopju se je pod težo snega vdrla streha, ob čemer so lastniku s Čimerna na pomoč prihiteli gasilci z Jagnjenice in Radeč.

Preberi več >>

V zagrebški dvorani velesejma je potekalo Slovensko državno prvenstvo v krožnih tekih, na katerem sta za Atletski klub Radeče odlično nastopila Aljaž Renko in Matija Rizmal, kar dokazujeta osvojeni prvi dve medalji letošnjega leta.

Preberi več >>