Arhiv: Dogaja se

Izbrana gasilska mladina iz PGD Jagnjenice se je, preden se z jesenjo prične novo šolsko leto in kmalu zatem državno gasilsko mladinsko tekmovanje, odpravila na skupne priprave pred veliko preizkušnjo v močni konkurenci.

Preberi več >>

Na današnji dan mineva 22 let, odkar je bila ustanovljena Gasilska zveza Radeče, katera združuje štiri prostovoljna gasilska društva, poleg osrednjega PGD Radeče še PGD Jagnjenica, PGD Vrhovo in PGD Svibno.

Preberi več >>

V prvi polovici junija so na dveh tekmovanjih, na Ptuju in v Vyskovu na Češkem, barve slovenske atletske reprezentance zastopali trije radeški atleti: Matija Rizmal, Aljaž Renko in Nina Rman.

Preberi več >>

Na radeškem stadionu potekalo mladinsko, člansko in veteransko tekmovanje, katerega se je udeležilo skupno 21 gasilskih ekip, v kar šestih izmed skupno sedmih kategorij pa so slavili člani PGD Jagnjenica.

Preberi več >>

Športna dvorana leskovške osnovne šole je gostila JKA karate tekmovanje v katah, imenovano DREN OPEN 2018, na katerem je nastopilo 54 tekmovalcev iz štirih klubov, med katerimi so člani Karate kluba Radeče osvojili 3. mesto med klubi in 10 medalj.

Preberi več >>

Po tem, ko so se kar tri radeške gledališke skupine uvrstile na regijska srečanja, je skupina Junaki s predstavo Neizsledljivi dosegla stopničko više: na predlog državne selektorice otroških gledaliških skupin so bili izbrani v dvanajsterico najboljših na nacionalnem nivoju.

Preberi več >>

V sejni sobi radeške občinske stavbe sta predstavnici Slovenskega regionalnega sklada Slovenskega podjetniškega sklada, predstavili aktualne razpise, ki veljajo za podjetnike znotraj problemskega območja z visoko brezposelnostjo, kamor so uvrščene tudi Radeče.

Preberi več >>

Socialni konopljin klub Kamnolom Radeče je organiziral predavanje, na katerem je Dean Herenda predstavil blagodejne in zdravilne učinke konoplje zlasti v povezavi lajšanja ali celo odpravljanja nevšečnosti posledic bolezni, katere prinese starost.

Preberi več >>

Člani in članice iz vrst Prostovoljnega gasilskega društva Jagnjenica udeležili 53. gasilskih iger papirne industrije Slovenije, ki je letošnje leto potekalo v Vevčah, in se vrnili v domače kraje z dvema pokaloma, za osvojeno 2. in 3. mesto.

Preberi več >>

Na Breznem, kjer se nahaja požarno vadišče - poligon Eho, je Gasilska zveza Laško v juniju izvedla že tradicionalni 6. Technical day, iz Gasilske zveze Radeče pa so se ga udeležili člani PGD Radeče, Gašper Blaj, Miha Plevel in Sebastjan Tratar.

Preberi več >>

Na državnem prvenstvu v atletiki za mlajše mladinke in mladince ter mlajše člane in članice sta Nina Rman in Matija Rizmal osvojila naslova najboljših v državi, Nina v metu kopja in Matija v teku 2000 m z zaprekami.

Preberi več >>

Folklorno društvo Brusači, ki v Radečah deluje zadnje desetletje, je svoj prvi okrogli jubilej obeležilo z razstavama, kateri so na zadnje majsko popoldne postavili na ogled v Caffe Galerija, prvo junijsko popoldne pa še v radeški knjižnici.

Preberi več >>

Prostovoljno gasilsko društvo Svibno je po lanskoletnem premierno izvedenem vzponu s šajtrgo na Svibno, ob zavzetem angažmaju Aljaža Medveda in domačinov, izvedlo drugi vzpon s šajtrgo na Svibno.

Preberi več >>

Od sredine letošnjega marca se deset udeležencev usposablja na poslovnem področju v okviru projekta »Podjetno v svet podjetništva za občino Radeče«, ki poteka znotraj programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje v obdobju 2013–2020.

Preberi več >>

V zaključnem delu šolskega letaso učenci Glasbene šole Laško-Radeče v sodelovanju z učenci Glasbene šole Brežice ter Pihalni orkester radeških papirničarjev, pripravili prvi radeški "Plehfest".

Preberi več >>

Ob Dnevu Zemlje je radeški vrtec za svoje male varovance organiziral "dan gibanja", v sklopu katerega je potekalo pohodno dopoldne s ciljem pri Gašperjevem kostanju na Močilnem.

Preberi več >>

Na karate tekmovanju KIMON OPEN 2018, na katerem je nastopilo 26 karate klubov iz celotne Slovenije, se je za naslove najboljših potegovalo skupno 280 tekmovalcev, Radečani pa so izmed vseh osvojili največ medalj.

Preberi več >>