Arhiv: Dogaja se

Mlad Svibanec Luka Knez Lazar je tekom svojega poklicnega usposabljanja svoje kuharske spretnosti razvijal tudi na jugu Španije, kjer je v priznanih sevillskih restavracijah usvojil dragocena znanja ter tako postal najmlajši slovenski kuhar v soju Michelinovih zvezdic.

Preberi več >>

Občina Radeče je preko domačega komunalnega podjetja poskrbela za zamenjavo šestih dotrajanih in energetsko potratnih svetilk na drogovih s 17-imi novimi drogovi z modernimi, varčnimi in okolju prijaznejšimi LED svetilkami.

Preberi več >>

Ob svetovnem dnevu prve pomoči so na Svibnem namenu predali tretji javno dostopen avtomatski eksterni defibrilator v občini Radeče.

Preberi več >>

Jasmina Keber, Danaja Knez, Lori Škerl in Matjaž Šušteršič iz Krosmintonskega kluba Radeče so iz domovine njihovega priljubljenega športa v domač kraj prinesli tri posamične medalje in tri v kategoriji mešanih dvojic.

Preberi več >>

Na osrednjem dogodku v nizu prireditev ob prazniku občine Radeče sta se srebrnika razveselila Miran Grahek in KD VIS sv.Peter, zlatnika pa Jolanda Mohar. Podeljena so bila tudi priznanja najlepšim hišam in najlepšim kmetijam.

Preberi več >>

Po pretekli uspešni tekmovalni sezoni so bili člani Karate kluba Radeče povabljeni v prostore Občine Radeče na sprejem.

Preberi več >>

V organizaciji PGD Svibno je potekala druga gasilska golažijada na Magolniku, na kateri so se zbrali gasilci radeške občine.

Preberi več >>

Radeško-hrastniški triatlonec Primož Kirn je na nedeljskem dolgem triatlonu v Murski Soboti ugnal vso konkurenco v članski kategoriji in osvojil prvo mesto.

Preberi več >>

S slavnostno prireditvijo v Domu kulture Radeče in družabnim srečanjem v radeškem ribiškem domu so člani Ribiške družine Radeče, skupaj s podporniki in prijatelji, obeležili šest desetletij organiziranega ribištva v Radečah.

Preberi več >>

Društvo kmečkih žena Arnika, ki združuje podeželske ženske radeške občine, se je s 14 članicami udeležilo 6. srečanja kmetic celjske in koroške regije v Vitanju.

Preberi več >>

Gasilci so vse od začetka leta pa do začetka avgusta pripeljali že 116 m³ vode enajstim različnim krajanom, ki uporabljajo zasebne vodohrame, iz osmih naselij v občini Radeče.

Preberi več >>

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so zabeležili potres magnitude 2,2 v bližini Radeč.

Preberi več >>

Muzikal The Rocky Horror Show so člani Gledališkega društva Radeče odigrali in odpeli že štirinajstič, a prvič pod zvezdami obalnega mesta Piran, v sklopu Mini gledališkega poletnega festivala.

Preberi več >>

Na svetovnem mladinskem Savate prvenstvu je David Hren, Karate Klub Radeče, v disciplini Savate Assault osvojil prvo lastno in prvo klubsko medaljo svetovnega ranga.

Preberi več >>

Štiričlanska ekipa britanske producentske korporacije BBC je skozi objektiv ujela znamenitosti in zanimivosti ob reki Savi, za njihovo oddajo The Travel Show, pri čemer je vlogo gostitelja in sogovornika odigral KTRC Radeče.

Preberi več >>

V spomin na vojne čase, ki so terjale žrtve tudi na območju radeške občine, je na Skoporčevi domačiji na Brunku potekala proslava, na kateri je bil slavnostni govornik poslanec v Državnem zboru, Matjaž Han.

Preberi več >>

Gasilci PGD Vrhovo so z zakusko in zdravico zaokrožili zaključek del postavitve novega objekta, v katerem bo garažirano novo gasilsko vozilo za prevoz moštva.

Preberi več >>