Arhiv: Dogaja se

Gasilska zveze Zreče-Vitanje je gostila 4. srečanje nekdanjih in sedanjih funkcionarjev gasilskih zvez celjske regije. Iz Gasilske zveze Radeče so se dogodka udeležili Slavko Breznikar, Damjan Gomboc, Franci Gros in Rado Mrežar.

Preberi več >>

Župnijska Karitas, ki zajema radeško in svibensko župnijo,  je izvedla obisk oskrbovancev, ki jesen življenja preživljajo v Trubarjevem domu upokojencev v Loki ter jim z glasbo, toplo besedo in darilcem polepšala popraznični čas.

Preberi več >>

Prvi ponedeljek novega koledarskega leta se je v radeški knjižnici pričel živahno, saj je po mesecu dni znova nastopil čas za pravljično urico, katero pripravljata v skupnem sodelovanju Knjižnica Radeče in Društvo prijateljev mladine Radeče.

Preberi več >>

Glasbeniki Kulturnega društva Godba Slovenskih železnic so po nastopu v Zidanem Mostu in v Šentjanž nastopili še v radeški športni dvorani, z gosti Godalnim orkestrom Strunikat in citrarko Janjo Brlec ter vokalistoma Janezom Krivcem in Emo Petavar.

Preberi več >>

Občina Radeče je ob sodelovanju Gledališkega društva Radeče in MoPZ Papirničar Jagnjenica dan ob dnevu samostojnosti in enotnosti, pripravila proslavo, na kateri je osrednje misli navzočim namenila Marija Imperl, dolgoletna občinska svetnica in dolgoletna direktorica KTRC Radeče.

Preberi več >>

Božični dan je bil za glasbenike Kulturnega društva Pihalni orkester radeških papirničarjev še dodatno slovesen, saj so na praznični večer v radeški športni dvorani izvedli božično-novoletni koncert, katerega je kot dirigentka vodila Antonija Germ.

Preberi več >>

V dopoldnevu pred božičnim večerom se je na obrežju reke Save zbrala zavidljiva množica krajanov, kateri so pospremili šesti zaporedni potop penine v mrzlo Savo.

Preberi več >>

Gledališko društvo Radeče je v izvedbi v letošnjem letu novoustanovljene ženske skupine Kure pripravilo premiero, v kateri je nastopila deseterica ter predvsem otroke razveselila z igro Sedem kur in lisica.

Preberi več >>

V organizaciji Turističnega društva Radeče je potekal prvi nočni pohod z baklami na Svinjski rt. Domačini so se tako v predprazničnem času v soju plamenov izpod bakel skupaj povzpeli na priljubljen razgledni grič nad Radečami.

Preberi več >>

11. in 18. decembra 2018 sta bila že deveto leto zapored organizirana skupna obiska občanov Radeč in Laškega s strani županov in predstavnikov Rdečega križa ter društev upokojencev, najprej v Trubarjevem domu upokojencev v Loki, nato pa še v Domu starejših v Thermani Laško.

Preberi več >>

Dedek Mraz je v organizaciji Društva prijateljev mladine Radeče obdaroval skupno 152 predšolskih otrok, od tega 12 v prostorih podružnične šole Svibno in 20 v Vrhovem, večino pa v radeškem kulturnem domu.

Preberi več >>

Karate klub Radeče je v radeški športni dvorani organiziral Savate tekmovanje za otroke, pri čemer je imel podporo s strani Savate zveze Slovenije.

Preberi več >>

Krajevna skupnost Jagnjenica in Krajevna skupnost Svibno sta izvedli tradicionalni, že 12. Miklavžev pohod, katerega zborno in izhodiščno mesto je bilo pri nekdanji šoli na Jagnjenici, ciljna točka pa koča na Magolniku.

Preberi več >>

Atletski klub Radeče je pripravil družabno srečanje s podelitvijo nagrad najboljšim atletom leta 2018 - priznanje za najvidnejše uspehe na atletskem področju sta prejela Nina Rman in Matija Rizmal, za izredne tekmovalne dosežke pa še Aljaž Renko.

Preberi več >>

Gledališko društvo Radeče je v izvedbi otroške skupine Zverrinice predstavilo premiero Bi se gnetli na tej metli? po istoimenski knjižni uspešnici škotske pisateljice Julie Donaldson.

Preberi več >>

Ob 3.06 so ognjeni zublji zajeli rastlinjak v Ulici Milana Majcna v Radečah in ga skoraj v celoti uničili, kljub temu, da se je klicu na pomoč takoj odzvalo dvanajst operativcev iz PGD Radeče in devet gasilcev PGD Jagnjenica.

Preberi več >>

Strelska zveza Slovenije je na 38. razglasitvi najboljših strelcev v letu 2018 podelila priznanja za športne dosežke in za organizacijsko delo ter proglasila najboljše strelke in strelce po kategorijah. Med pionirkami je laskavi naziv Strelka leta 2018 prejela Zoja Kalin, osmošolka Osnovne šole Marjana Nemca Radeče.

Preberi več >>