Arhiv: Dogaja se

Na skupni novinarski konferenci občin regije Posavje, kjer se v ponovoletnem času župani vseh šestih posavskih občin srečajo s predstavniki sedme sile, je vidnejše uspehe preteklega leta izpostavil tudi župan Občine Radeče Tomaž Režun, ki se je že tradicionalne tiskovne konference udeležil prvič z novo direktorico radeške občinske uprave Marjetko Lipec. Letošnje srečanje je bilo že sedemnajsto zapovrstjo, gostila pa ga je Občina Bistrica ob Sotli.

Preberi več >>

V Domu kulture Radeče je potekal dogodek za občane, na katerem je radeški javni zdravstveni zavod še v domačem okolju slavnostno prejel nagrado za najboljši projekt 17. HRM konference, sam pa podelil plaketo "Ambasador srčnosti" dolgoletnemu domačemu zdravniku in priznanja trem prizadevnim prostovoljcem.

Preberi več >>

Knjižnica Radeče in Društvo prijateljev mladine Radeče sta tudi v prvem mesecu novega koledarskega leta pripravila druženje najmlajših ob knjigi in ustvarjanju. Tokratna pravljična urica je bila v znamenju snežink, srečanja pa se je udeležilo kar 11 otrok.

Preberi več >>

V Šolskem centru v Postojni je potekala 1. tekma primorske karate lige, katere se je udeležil tudi Karate klub Radeče s svojimi tekmovalci. Tekmovanja se je skupno udeležilo preko 210 tekmovalcev številnih karate klubov Slovenije. Tokrat je radeški karate klub nastopal z 12 tekmovalci in domov prinesel kar 5 zlatih, 4 srebrne in 10 bronastih medalj.

Preberi več >>

Župnijska Karitas Radeče je z dobrimi dvajsetimi prostovoljci in radeškim ter svibenskim župnikom na čelu pripravila obisk radeških občanov - oskrbovancev Trubarjevega doma upokojencev Loka pri Zidanem Mostu. S krajšim kulturnim programom, ki so ga izvedli mladi, z nagovorom in pogovorom ter obdarovanjem so marsikomu popestrili popraznični čas.

Preberi več >>

Na predvečer praznika svetih treh kraljev, 5. januarja, so članice Društva kmečkih žena Arnika k blagoslovu v cerkev sv. Križa na Svibno prinesle božični praznični kruh poprtnik, za dopolnitev slovesnega druženja pa so s pesmimi poskrbeli člani svibenskega cerkvenega pevskega zbora in MoPZ Papirničar Jagnjenica.

Preberi več >>

Na zadnjo nedeljo decembra je Mešani pevski zbor sv. Peter iz Radeč, ki deluje v okviru Kulturnega društva VIS sv. Peter pripravil božični koncert v domači župnijski cerkvi, medse pa so povabili še mlado glasbeno zasedbo Village orchestra, učence Glasbene šole Laško-Radeče in perspektivno mlado glasbenico, Klaro Mlakar.

Preberi več >>

Po tem, ko jo je Turističnemu društvu Radeče, organizatorju pohoda z baklami na priljubljeno vzpetino nad Radečami ob zastavljenem prvotnem datumu zagodlo deževno vreme, se je dober teden pozneje, na zadnje nedeljsko popoldne decembra, vabilu k rekreativnemu druženju odzvalo zavidanja vredno število pohodnikov.

Preberi več >>

Dan po božiču so se na dela prost dan, 26. decembra, pri spomeniku spomina na vojno za samostojno Slovenijo v parku v Radečah (nasproti občinske zgradbe) zbrali občani, ki so z nastopajočimi vred na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti obeležili državni praznik, ob katerem je navzoče nagovorila Marjetka Lipec, direktorica radeške občinske uprave.

Preberi več >>

Praznične dni je Kulturno društvo Pihalni orkester radeških papirničarjev tudi letos popestrilo s tradicionalnim koncertom, ki je potekal na božični dan, pripravljen pa je bil v sodelovanju z legendarnim glasbenikom in dirigentom Jožetom Rusom, ki je ob tej priložnosti obeležil 50. obletnico dirigiranja.

Preberi več >>

Že tradicionalno je blizu poldneva dneva, ki se že odvija v duhu božičnega večera, na pomolu reke Save potekal potop penine - že sedmič je šlo na zorenje med hladnem rečne tokove 300 steklenic, katega so pod gladino pospremili številni občani, znani oblikovalci političnega in gospodarskega področja iz Radeč, tokrat pa še gostje iz sveta športa.

Preberi več >>

Društvo prijateljev mladine Radeče je pripravilo obdarovanje predšolskih otrok, začenši z obiskom Dedka Mraza v centru mesta, nato pa še v Vrhovem in na Svibnem. Sredstva za nakup darila, vrednost katerega se giblje okrog deset evrov zagotavlja Občina Radeče, ki tudi sofinancira delovanje Društva prijateljev mladine Radeče. Skupno 164 darilom so se pridružila še 3 samoplačniška.

Preberi več >>

Zadnji šolski dan koledarskega leta 2019 je v javnem zavodu Osnovna šola Marjana Nemca Radeče potekal tehniški dan. Namenjen je bil projektu Evropska vas, v katerem v šolskem letu 2019/2020 ustvarjajo na temo otoške države Irske.

Preberi več >>

Močno deževje in sunki vetra so botrovali h kratkotrajnemu izpadu električne energije, ki se je zgodil ob 14:37. Po neuradnih podatkih je razlog za prekinitev bilo podrto drevo, in sicer na območju Sopote - znotraj občine Zagorje ob Savi. Za dobrih dvajset minut so bili od dobave električne energije odrezani odjemalci, kateri prejemajo ta vir iz kar 57 različnih transformatorskih postaj občin Radeče, Litija, Zagorje ob Savi in Trbovlje.

Preberi več >>

Po Zgodbi o drevesu, glasbenem dogodku v organizaciji KTRC Radeče v spomin in na čast Tatjani Mole, je bil slab teden pozneje izveden še klavirski koncert Glasbene šole Laško-Radeče v imenu tako učencev kot tudi učiteljev klavirja.

Preberi več >>

Društvo jasličarjev Slovenije je na pobudo Draga Kozinca postavilo in občanom ter obiskovalcem na ogled ponudilo jaslice v različnih oblikah, od figuric do slik - te so na radeški tržnici razpostavljene do 12. januarja 2020.

Preberi več >>

Jože Blaj, ki je svojih 90 let napolnil 18. 12. 2019, je v dan po svojem jubilejnem rojstnem dnevu po že uveljavljeni tradiciji prejel čestitke s strani Občine Radeče, Društva upokojencev Radeče in Krajevne organizacije Rdečega križa Radeče.

Preberi več >>